El Peset reuneix a les Comissions de Teixits i Tumors de la Comunitat responsables de coordinar i millorar l’atenció al pacient oncològic

Aquestes comissions permeten personalitzar el diagnòstic i tractament de cada pacient segons la situació de la seua malaltia

L’Hospital Universitari Doctor Peset ha organitzat aquest dimarts la “I Reunió Interdepartamental de les Comissions de Teixits i Tumors de la Comunitat Valenciana”, una trobada que ha reunit a professionals implicats en l’atenció al pacient amb càncer, així com a agents socials i gestors sanitaris.

Les comissions de teixits i tumors, que funcionen en la majoria d’hospitals públics de la Comunitat Valenciana, estan formades per equips multidisciplinaris la missió dels quals és optimitzar la utilització dels recursos en una seqüència temporal adequada, donada l’extrema complexitat diagnòstica i terapèutica existent de vegades.

Rovira  

“L’assistència oncològica actual no s’entén sense la col·laboració entre diferents disciplines. L’abordatge del diagnòstic i tractament del càncer ha de realitzar-se en el si d’equips multidisciplinaris que prenguen les decisions més adequades i en l’ordre correcte sobre els recursos que cal utilitzar, segons la situació de la malaltia en cada pacient i de forma individualitzada per a cada cas”, ha explicat Francisco M. Dolz, Gerent del Departament de Salut de València – Doctor Peset.

Tal com ha quedat clar durant la reunió, les comissions i subcomissions de teixits i tumors són un clar exemple d’aquests equips multidisciplinaris que garanteixen una atenció coordinada i de qualitat al pacient oncològic.

Aquesta “I Reunió Interdepartamental de les Comissions de Teixits i Tumors de la Comunitat Valenciana” s’ha organitzat amb l’objectiu d’intercanviar experiències de funcionament entre els diferents departaments de salut, establir fluxos de treball i millorar la qualitat dels processos i dels resultats.

“Amb aquesta primera trobada volem contribuir a facilitar un fòrum en el qual les comissions i subcomissions de diferents hospitals puguem coordinar-nos, presentar la nostra realitat actual i valorar els nostres assoliments. Segur que aquest intercanvi pot ajudar-nos a millorar l’equitat de l’atenció oncològica que es presta a tots els valencians i valencianes”, ha apuntat la doctora Inmaculada Maestu, cap de Servei d’Oncologia de l’Hospital Universitari Doctor Peset.

La reunió s’ha dividit en dues taules rodones. La primera s’ha centrat a oferir un panorama de la situació actual de les comissions de teixits i tumors i ha permés compartir experiències de funcionament de subcomissions de tumors hepatobiliopancreàtics, toràcics, urològics, del tracte intestinal, de mama i ginecològics, i múscul-esquelètics. També ha inclòs un repàs a les experiències d’acostament i col·laboració amb Atenció Primària.

En la segona taula rodona ponents i assistents han debatut sobre l’horitzó de les comissions de teixits i tumors. En aquesta taula s’han abordat temes com la gestió clínica per processos, la innovació assistencial i terapèutica i la importància dels sistemes d’informació.

PublicitatJuega Limpio Orihuela