L’Hospital Provincial de Castelló ha rebut el Pet-tac per al diagnòstic i seguiment del càncer

L'Hospital Provincial de Castelló rep el seu nou Pet-Tac, que permetrà realitzar a l'any, 1500 proves, el doble de les actuals, i evitarà desplaçaments a València.

AVL

L’Hospital Provincial de Castelló ha rebut el Pet-tac d’última generació, un equip finançat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que resulta de gran utilitat per al diagnòstic i seguiment del càncer.
El nou Pet-Tac, que començarà a instal·lar-se quan el Consell de Seguretat Nuclear done el vistiplau, permetrà als especialistes de Medicina Nuclear realitzar cada any 1.500 proves, el doble de les exploracions que actualment es realitzen amb una unitat mòbil en lloguer.
El nou equip, que ha costat 1,3 milions d’euros, se situarà en la zona d’ampliació de l’àrea oncològica, on també s’instal·larà pròximament la gammacámara adquirida pel centre hospitalari.
Aquesta inversió supondrà un estalvi per a l’Hospital, ja que abans calia externalitzar el servei, i calia pagar per cada pacient i prova.
Els especialistes del Servei de Medicina Nuclear, l’únic de la província, destaquen que “aquest nou Pet-Tac va a oferir una imatge de major qualitat i va a reduir el temps de realització de la prova d’uns 25 a 15 minuts, la qual cosa suposa un major confort per al pacient”.
El Pet-Tac és un equip que combina dues tècniques d’imatge. El Tac, que és una prova radiològica, que permet valorar la zona on es troba la lesió i la seua grandària, i el Pet, exploració emmarcada en la Medicina Nuclear, que ofereix la imatge metabòlica i permet detectar l’activitat de la lesió.
La combinació de les dues proves de manera simultània és molt útil per al diagnòstic i tractament del càncer, ja que permet observar la grandària i metabolisme d’un tumor.
És una prova molt sensible per a localitzar metàstasi i/o recidivas i permet, a més, avaluar la resposta del pacient a la quimioteràpia i radioteràpia, la qual cosa ajuda a triar el tractament més adequat per a cada cas.
L’equip també es dedicarà al diagnòstic de malalties neurològiques degeneratives tipus demències com l’Alzheimer.

- Advertisement -
CatalanSpanish