Pilar Escuder: “Decau la Junta de Festes”

El Consell Rector de Festes ha decidit crear una comissió especifica per al 75 aniversari de la Magdalena del 2020 i a la vegada suspendre la renovació de la Junta de Festes, declarant conclòs el mandat de l'actual.

Amb notable malestar amb expressions com “s’acaben de carregar 30 anys de les Festes de la Magdalena” o “açò ha sigut un colp d’estat legal, però un colp d’estat en tota regla” han eixit els representants del PP de Cs i de Vox, que formen part del Consell Rector de Festes. Un Consell que s’ha reunit este dijous i a la part de despatx extraordinari ha posat sobre la taula la aproposta de crear una comissió especifica per al 75 Aniversari de la Magdalena del 2020 i “declarar per conclós el mandat de la Junta de festes”, a mes de “suspendre la seua renovació”.

Esta decissió que la Presidenta del Consell Rector, Pilar Escuder, ha qualificat de “prudent” i que prioritza la creació d’esta comissió pel 75 aniversari, a la renovació de la Junta de Festes, suposarà que “de forma inmediata”, caldrà crear este òrgan participatiu de coordinació.

Així, queda suspesa la renovació de la Junta de Festes, que com ja va publicar este mitjà de comunicació, no podia anar més enllà del 26 de novembre. De fet, cal recordar que a la reunió d’este dijous, un dels punts que generava interrogant era la creació de la fòrmula que s’escolliria per abordar la futura presidència de la Junta de Festes i més després de tot el seguit d’esdeveniments, des del nomenament en qué l’assumció de la presidència per part de Noelia Selma en anar-se’n Juanvi Bellido, segons els estatuts, ara en procés de revisió, no es podien ‘estirar’ les pròrrogues més enllà del sis mesos que es cumplixen el proper dia 26.

De moment, en la constitució d’esta Comissió de Festes per al 75 aniversari de la Magdalena, queda en l’aire quines seran les persones representants que s’encarregaran de tot el que té a veure amb la gestió dels actes d’este aiversari. Encara que la Presidenta del Patronat, Pilar Escuder, ha reiterat que ha fet l’oferiment de què tots els membres de la fins ara, Junta de Festes, tinguen la possibilitat d’integrar-se a la nova Comissió, a més d’altres entitas que ho demanen.

Pel que fa al calendari, una de les cites més urgents són els preparatius per a eixa arriba del patge reial o per la cavalcada de Reixos del 5 de gener, cites a les que la presidenta del Patronat ha assegurat que “s’arribarà a temps”, i que hauràn de ser preparades per unes altres comissions específiques de treball que s’han de crear de forma inmediata.

LES VOTACIONS

Pel que fa a les votacions, els acords d’este Consell Rector, la decisió, que no ha agradat ni al PP, ni a Cs ni a Vox, també ha contat sorprenentment amb el vot negatiu de la vicepresidenta del Consell, Verònica Ruiz. Per la seua banda, des de Compromís també hi ha hagut una abstenció.

La resta de membres que tenen representació han votat de forma positiva a la constitució d’esta comissió que també, com ha explicat la fins ara la presidenta de la Junta de Festes, Noelia Selma, podria incloure els membres de la Junta que ara s’ha decidit, conclogue mandat.

CatalanSpanish