11.1 C
Valencia

Pilar Escuder: “No se donarà un pas enrere…l’última paraula la tindrà el Consell Rector”

La regidora de Festes ha apuntat que "tal vegada" un dels motius del descontent per la desaparició de la Junta "és que no volem veure l'heterogeneïtat de les festes"

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Ferma en la seua decisió respecte al que es va comunicar a l’última reunió del Consell Rector de Festes, la regidora de l’àrea, Pilar Escuder, ha reiterat que “la festa té autonomia” però que ella també té una responsabilitat “i una autonomia com a representant.. i que per tant, “l’última paraula la té el Consell Rector”, encara que ha reiterat que ha parlat “amb tots els col·lectius festers”.

Escuder ha fet estes declaracions davant les preguntes de la premsa en acabar un Ple on de forma, més que transversal, esta polèmica també ha estat present. De fet, a cadascuna de les intervencions del Partit Popular tots els integrants de la bancada del PP, que portaven a la solapa un llaç verd ‘magdalener’, han repetit el mateix mantra cada vegada que iniciaven un parlament: “Reiterem el nostre profund refús a l’extinció de la Junta de Festes que acaba amb 30 anys d’autonomia”.

A més, també a l’apartat de precs i preguntes, de forma clara i explícita, ha estat present de nou el tema del Consell Rector quan la portaveu del PP, Begoña Carrasco ha demanat a l’alcaldessa “o al Sr. Ignaci Garcia” que explicara els motius de per què la regidora Verònica Ruiz va votar en contra de la decisió comunicada per Pilar Escuder. Una pregunta a la qual l’alcaldessa, Amparo Marco, li ha contestat parlant de la “pluralitat” i “la democràcia” respecte a la llibertat d’opinions que poden tindre els seus socis de govern.

De la mateixa manera, Carrasco li ha ‘pregat’ a Marco que “deposara” la seua actitud i que convocara a l’Assemblea de Festes en un termini màxim de 15 dies.

- Publicitat -

“EL PODER” DEL CONSELL RECTOR

Pel que fa a les declaracions d’Escuder, la presidenta del Consell ha reiterat que s’ha escoltat a tots el col·lectius i que es barallarà “l’opció que sigui més calmada i on tots puguem col·laborar i gaudir”, però, ha deixat clar que l’última paraula la té el Consell Rector com a òrgan de govern amb capacitat i “poder de decisió”.

- Publicitat -

Escuder, en preguntar-li per la pèrdua de representació de la desapareguda Junta, s’ha referit al fet que la proposta actual “és molt més representativa”. A més, inclús ha insinuat que “tal vegada no es vol veure l’heterogeneïtat de totes les associacions que treballen en pro de les festes” a més de la Junta.

També referent a eixa participació de tots els ens festers, i més encara tenint en conter que en paral·lel a la celebració del 75 aniversari de les Festes de la Magdalena també hi ha una revisió d’Estatuts, Escuder en resposta al punt en què es troba la Comissió d’estudi per plasmar propostes de cara a l’elaboració d’uns nous Estatuts ha declarat que la fase d’aportació d’idees per plasmar-les en un document a través d’eixa comissions, que va ser una de les conclusions del Congrés Magdalener, la dona “per conclosa”.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,328FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Ayora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Comunitat Valenciana registra 1419 positius i 29 morts per coronavirus

Per províncies: 126 a Castelló, 398 a Alacant i 895 a València

Cullera presenta el seu pressupost més social per a fer front a la pandèmia

L’equip de govern traurà endavant uns comptes on aposta decididament pel benestar de les persones, congela novament els impostos i torna a reduir el deute

Torrent presenta una proposta de pressupostos per a 2021 amb la major despesa d’inversió en polítiques socials

El consistori augmentarà en més de 327.000 € el pressupost destinat a programes de Família, Serveis Socials i Foment de l'Ocupació.

Alfafar forma als seus comerciants a Administració Electrònica

L'ADL ha completat el curs "La signatura digital" dirigit a comerciants del municipi.

Nadal en valencià a Sagunt

L’Ajuntament edita 9.000 cartes als Reis d’Orient que es distribuiran en els col·legis de primària
- Advertisement -

: Valencià