Pilar Moncho podria convertir-se en diputada provincial amb l’expulsió dels edils del PSPV de Sueca

En eliminar els vots del PSPV de Sueca, Compromís seria la força més votada en el partit judicial.

La matemàtica electoral genera un equilibri polític i còsmic. Segurament el PSOE no va tindre en compte el delicat equilibri que suposava expulsar Dimas Vázquez i els regidors del pspv suecà quan va anunciar que expulsarien tots els edils que donaren suport a la dreta. Però la decisió genera un efecte dominó que afecta l’equilibri de poders de la Diputació de València. En expulsar els edils el PSPV perd els 3455 vots de Sueca i, a les hores, seria Compromís la força més votada al partit judicial amb una diferència superior a 700 vots. En eixe cas, la representació en la Diputació de València no l’ostentaria l’alcalde de Cullera (PSPV) Jordi Mayor, sinó que seria per a una persona de Compromís.

La “vacant” de diputada per Compromís a Sueca no havia tingut moltes demandes perquè l’executiva ja la veia fa temps matemàticament difícil, tot i que durant la legislatura 2015-2019 havia sigut precisament la regidora de Compromís per Sueca Pilar Moncho qui l’havia exercit com a diputada de Turisme.

D’esta forma Compromís per Sueca, tot i no obtenir el govern de Sueca podria mantenir un escó a la Diputació Provincial a expenses que el PSPV mantinga la seua amenaça i expediente els edils socialistes.

ValenciàEspañol