Veïns de Pinedo demanen avui l’execució de la fallada que ordena tancar la depuradora

Els veïns afectats per la depuradora de Pinedo presenten aquest dilluns en la Ciutat de la Justícia de València l'escrit en el qual demanen la "execució forçosa" de la sentència dictada fa dos anys per a tancar aqueixes instal·lacions, que donen servei a prop d'un milió de persones. 

Els veïns afectats per la depuradora de Pinedo presenten aquest dilluns en la Ciutat de la Justícia de València l’escrit en el qual demanen la “execució forçosa” de la sentència dictada fa dos anys per a tancar aqueixes instal·lacions, que donen servei a prop d’un milió de persones.

Així ho ha assegurat el seu advocat, Santiago Rodríguez, qui ha precisat que les divuit famílies d’aquesta pedania valenciana van aprovar ahir per unanimitat fer aquesta petició.

La fallada ordenava a l’Ajuntament de València el tancament de la fase III per mancar d’aqueix permís d’explotació -en les altres dues fases els donava per prescrits-. No obstant açò, en la pràctica açò significaria el tancament de tota la instal·lació perquè totes les fases estan connectades, la qual cosa podria afectar als prop d’un milió de persones als quals dóna servei la depuradora.

“Ara queden 18 famílies però açò era abans una pedania. Porten 40 anys amb aquesta situació i no els han donat cap solució”, ha manifestat l’advocat. Rodríguez ha afegit que entén que les aigües “s’han de depurar i que la ciutat necessita un servei però no pot ser a costa de les vides d’aquesta pedania, sobretot quan es pot evitar amb una bona depuració i un bon servei que no genere ni emissions ni olors”.

“No es pot dir és una gran necessitat i us fastiguegeu”, ha agregat el lletrat per a afegir que després de la sentència i els posteriors recursos no ha sigut ferm fins a fa tres o quatre mesos i fa dos mesos els van requerir el compliment voluntari.

Segons explica, “no han fet gens i quan comencem a moure’ns per a demanar l’execució de la sentència l’administració ha fet algun moviment com posar el carril bici o el canvi de qualificació urbanística de la zona, però quant a mesures concretes per a millorar la depuradora, zero”.

“Els veïns no poden més després de 40 anys, els han tingut sense donar llicències durant 15 anys i no han pogut posar una rajola en les seues cases ni fer reformes. Han matat la zona, l’han deixat morir”, ha afirmat Rodríguez.

Segons l’advocat, encara que després de la presentació de la petició hauria de “ser al minut un, després està la dinàmica pròpia de l’administració, que ha de moure els seus engranatges”.

Per la seua banda, Jaume, un dels veïns de Pinedo, ha assegurat que la decisió dels veïns de votar per unanimitat la presentació de la petició va ser “com la crònica d’una mort anunciada”.

Durant la reunió, ha assenyalat, els veïns van estar debatent sobre el tema i després de reunir-se amb l’advocat per a aclarir els dubtes “ja no va haver-hi discussions i va eixir per unanimitat el demanar l’execució de la sentència”.

Publicitat