Les càmeres possibiliten la identificació de l’autor de les pintades en el cartell de la Cavalcada d’Alcoi

La Policia Local va aconseguir identificar el presumpte autor, un home de 55 anys.

La Policia Local d’Alcoi ha identificat a un home de 55 com al presumpte autor de les pintades en el Cartell Anunciador de la CXXXVI Cavalcada dels Reis Mags. Els fets van succeir en la vesprada del passat dissabte, al voltant de les 18.25 hores, i gràcies a les càmeres de control municipal de trànsit que disposa l’Ajuntament d’Alcoi i al treball de la Policia Local s’ha identificat al presumpte autor.

El presumpte responsable ha estat denunciat per fer una infracció contemplada en la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, en concret l’article 37.13 que marca com una infracció lleu: «Els danys o el deslluïment de béns mobles o immobles d’ús o servei públic, així com de béns mobles o immobles privats en la via pública, quan no constituïsquen infracció penal».

Recordem que el cartell que ha estat danyat va guanyar el concurs i es va presentar sota el títol «La il·lusió front al no res». Les autores són tres dones, totes elles alumnes de quart curs de l’Escolar d’Art Superior i Disseny d’Alcoi, i naturals de tres poblacions valencianes: Alcoi, Daimús i Cocentaina, Isabel Lledó Amat, Alba Llidó Bataller i Sara Marín Ferrándiz.

«Vull destacar la gran faena que realitza la nostra Policia Local i en esta ocasió la seua labor ha pogut ser duta a terme gràcies a les càmeres de control de l’Ajuntament, una vegada més veiem com les noves tecnologies ajuden a tindre una vida millor i a solucionar problemes, aquest és un dels objectius i una mostra del que és ser Smart City, aplicar la tecnologia a la nostra vida per millorar-la», ha afirmat el regidor de Seguretat, Raül Llopis.

Recordem que el projecte Smart City en el que Alcoi treballa fa anys, a través d’un Pla Director aprovat per unanimitat, no és res més que aplicar la tecnologia per a millorar la vida de les persones. Dins d’esta estratègia de ciutat, s’han dut a terme ja diferents projectes com, per exemple, els pàrquings intel·ligents al centre històric; la implantació de l’administració electrònica; el Street Lab subvencionat per l’Agència Valenciana de la Innovació (AVI) al carrer Entença que permet provar solucions urbanes en este carrer; punts de càrrega de vehicles elèctrics; la compra pública innovadora; el pla per acreditar a Alcoi com a destí turístic intel·ligent (DTI); un projecte també finançat per l’AVI on es busca conéixer la situació de les persones que viuen soles, la telegestió de fanals dels polígons i llums de diferents infraestructures com el Poliesportiu de Caramanxel Juan Agudo Garat o les càmeres de videovigilància i de control de trànsit que en este cas han sigut vitals, entre d’altres.

CatalanSpanish