Pintades en les seus del PPCS i PSPV-PSOE de Castelló

Declaracions d’Elena Vicente-Ruiz pel PP de Castelló i d’Estíbaliz Pérez pel PSOE.

PPCS:

La façana de la seu del Partit Popular de la província de Castelló ha clarejat aquest matí amb una nova pintada signada per les Brigades Anti Feixistes de Castelló (BAF CS) amb el missatge ‘Aministía total’. Cal recordar que la setmana passada el mateix grup va pintar en la façana ‘Llibertat preses polítiques’, just en la matinada posterior a la detenció de l’ex president Puigdemont que es trobava fugit de la justícia.

La secretària general del PPCS, Elena Vicente-Ruiz, ha assegurat que “la voluntat d’aquests grups és acoquinar-nos i limitar l’exercici de la democràcia, però no ho van a aconseguir”.

Cal recordar que el PPCS ja va presentar la setmana passada denúncia davant la Policia Nacional pels atacs a la seu popular. Fins i tot Vicente-Ruiz va exigir a l’alcaldessa de Castelló la seua col·laboració i si té les imatges de les persones que es van colar en el terrat de l’Ajuntament de Castelló amb motiu del referèndum il·legal de l’1-O per a llançar pasquins independentistes, les cedisca per a identificar als autors.

Vicente-Ruiz ha assenyalat que “si Amparo Marc té aquestes imatges i no les cedeix, entendrem que no vol col·laborar i que està protegint a unes persones que intenten anar en contra dels principis democràtics i l’objectiu final dels quals és entorpir la labor del Partit Popular en la província, cosa que no van a aconseguir”.

PSPV-PSOE:

La secretària d’organització del PSPV-PSOE en la província de Castelló, Estíbaliz Pérez, condemna l’atac perpetrat en les últimes hores per les Brigades Antifeixistes (BAF) a la seu del partit a Castelló, amb una pintada “intoloreable, intimidatòria i incompatible amb la democràcia”.

Pérez lamenta que “els qui es fan cridar a si mateixos antifeixistes facen ús de comportaments obertament feixistes en els quals la violència està present”. Destaca que “una de les actituds més violentes que pot haver-hi és la d’anar a la casa d’algú a intimidar-ho”.

I és evident, afig, que “els integrants de BAF demostren el seu caràcter feixista i totalitari quan es dirigeixen a la Casa del Poble de Castelló per a intimidar a la direcció i a la militància del Partit Socialista.”

La secretària d’organització del PSPV-PSOE de Castelló adverteix que “gens ni ningú aconseguirà doblegar al Partit Socialista, que no cedirà gens en el seu compromís amb la defensa de la llibertat, la democràcia i els drets de les persones, especialment, de les més desfavorides.” Assenyala que “els nous feixistes com els integrants de BAF no aconseguiran acovardir ni als dirigents del Partit Socialista, ni tampoc a la seua militància”.

Pérez recorda que el PARTIT SOCIALISTA OBRER ESPAÑOL complirà el pròxim 2 de maig 139 anys d’existència, “una dilatada trajectòria de la qual ens sentim molt orgullosos perquè en tot aquest temps els seus milers i milers de dirigents i militants mai van claudicar, sempre van mantenir ben alta la seua bandera en defensa de la llibertat.”

“No ens va fer claudicar ni el colp d’Estat del 18 de juliol de 1936, ni la terrible repressió que va patir aquest país durant els 40 anys de dictadura, ni tampoc el terrorisme d’ETA que amb tanta virulència ens va atacar a partir de la Transició, portant-se per davant la vida de 22 companys, entre uns altres, Enrique Casas, Fernando Buesa, o Ernest Lluch”.

“Van matar a 22 dels nostres per defensar la llibertat a través de les sigles del PSOE i van fer la vida impossible a molts altres militants a través d’aqueixa derivada feixista del terrorisme que va ser la kale borroka, en la qual tant pes van tenir les constants pintades intimidatòries que van aparèixer en les seus del nostre partit, tan similars a la qual s’ha registrat en les últimes hores en la seu socialista del carrer Carcaixent de Castelló.”

CatalanSpanish