sábado, 20 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Descobreixen un conjunt d’importants pintures al castell de Culla

Les troballes localitzades en el lloc no han deixat de sorprendre l'equip d'arqueòlegs.

Des que, a principis de 2019, el consistori de Culla reprengués les excavacions en l’antic castell amb la intenció de recuperar-lo i per a posicionar-lo turísticament, les troballes localitzades en el lloc no han deixat de sorprendre l’equip d’arqueòlegs, historiadors, topògrafs i documentalistes que coordina Rafael Martínez.

Si bé fa uns mesos van sortir a la llum fragments ceràmics del segle III a. de C. que evidenciaven l’ocupació primerenca de l’espai, ara s’ha documentat un conjunt d’importants pintures en les restes constructives del castell medieval. Es tracta d’una sèrie de grafitis realitzats a carbó on, entre altres motius, es mostra una escena bèl·lica amb soldades amb els braços alçats, al costat d’una peça d’artilleria dins del context de les Guerres Carlistes.

S’espera que aquests treballs en l’antiga fortalesa, que es prolongaran fins a novembre de 2019, continuïn aportant noves dades sobre els orígens històrics del municipi. El projecte està promogut per l’ajuntament i cofinançats per la Diputació de Castelló i pel Fons Europeu de desenvolupament Regional (Feder).

Activitats per a promocionar el patrimoni

Amb motiu de la celebració del dia Internacional dels Monuments i Llocs Rurals que promociona la ICOMOS-UNESCO, l’ajuntament de Culla continua organitzant noves activitats per a la difusió del seu ric i variat patrimoni arqueològic, històric i paisatgístic.

Entre les diferents incitatives culturals promogudes per la localitat destaca la celebració d’una exposició fotogràfica i una sortida senderista pel camí de la seva ancestral rogació a Sant Joan de Penyagolosa, que permetrà enllaçar diferents elements de màxim valor patrimonial.

Aquest itinerari recorrerà des del castell de Culla, part del seu terme municipal i acostarà al visitant a l’entorn de les pintures d’art rupestre prehistòric o els paisatges de construcció popular de pedra en sec, considerats com a patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

Últimas noticias

Contenido relacionado