Un Pirata Rock amb perspectiva de gènere

Al cartell del festival musical, que tindrà lloc del 18 al 20 de juliol, hi ha 12 grups amb solistes o integrants femenines

La regidora d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, Joana Navarro i l’edil de Gestió Responsable del Territori i Patrimoni, Alícia Izquierdo, s’han felicitat este matí perquè la perspectiva de gènere augmenta cada any en esdeveniments grans com ara el Pirata Rock, que comença demà dijous fins dissabte al parc Ausiàs March de Gandia.

Així, Izquierdo ha informat que dels 350 treballadors del festival musical, el 77% són dones (270), moltes de les quals ocupen llocs de rellevància, com ara la direcció de màrqueting i dissenys, les responsables d’accessos a l’acampada i festival, caps de barres, cap d’ubicadors en acampada, cap de recàrregues, cap d’hospitalitat i assistents de camerinos…

“També la nostra presència al cartell de concerts és destacada, ja que hi actuaran 12 grups amb solistes o integrants femenines: Rozalen, Pupiles, Lola Indigo, Mafalda, Dorian, Su, Nathy Peluso, Anier, Els Catarres, Xavi Xarrià, El columpio asesino, Ítaca band…”. La regidora ha aprofitat per recordar que els departaments de Serveis Bàsics a la Ciutadania i Gestió Responsable del Territori estan treballant des de fa 15 dies per condicionar la zona. Demà dijous hi haurà una vista de tècnics i responsables polítics per comprovar que tot està enllestit.

Dos punts violeta

Per la seua banda, Navarro ha informat que el seu departament ha instal·lat dos Punt Violeta, espais de sensibilització públics on s’atén, informa i ajuda a víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista (masclisme, lgtbifòbia). La seua finalitat és la de conscienciar, previndre i gaudir la festa des de el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament i agressions masclistes.   

El primer Punt Violeta estarà ubicat a l’espai dels concerts i comptarà amb professionals sanitaris, psicòlegs i policia. El segon, el dissabte, a la zona d’acampada, gestionat per voluntaris del Consell dels Joves de Gandia. També s’hi repartiran díptics informatius, polseres amb el lema “No és no. 016. #IgualtatGandia” i gots amb tapa per tal d’evitar que s’hi introduïsquen drogues que anul·len la voluntat de les dones.

 

 

ValenciàEspañol