Vint projectes d’entre trenta-nou han estat seleccionats per crear un pis pilot amb “perspectiva de gènere i flexibilitat d’usos”

AVL

Una vintena de projectes han estat seleccionats per passar a la següent fase del concurs convocat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, conjuntament amb l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) i l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), per crear un pis pilot que “incorpore la innovació en perspectiva de gènere, flexibilitat d’usos així com equitat i diversitat habitacional”, segons ha assenyalat la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró.

La Conselleria d’Habitatge va convocar aquest concurs de disseny, que s’emmarca dins de l’espai d’innovació de l’Habitatge CaLAB impulsat per la Generalitat, per desenvolupar i potenciar “la renovació dels habitatges que milloren la qualitat habitacional i atenen les necessitats específiques de les persones a cada moment de la seua vida”, ha indicat Torró.

En total s’han presentat 39 treballs dels quals el jurat, compost per experts en la matèria, ha seleccionat deu de cadascuna de les universitats participants, la Universitat Politècnica de València i la Universitat d’Alacant, per passar a la fase posterior en la qual es desenvolupe la idea general, la seua materialització i la justificació d’implementació dels criteris d’equitat habitacional.

La directora general ha recordat que aquest concurs està dirigit als estudiants d’Arquitectura d’aquestes universitats i l’habitatge triat per a la seua renovació és un pis de l’EIGE, que està situat a València en un edifici de la dècada dels anys 40, amb una superfície de 105 metres quadrats i una distribució convencional.

Així mateix ha indicat que les propostes presentades “aborden diferents qüestions com la flexibilitat, la diversitat o la solidaritat a l’hora de definir els usos i les estratègies en el disseny de l’habitatge actual”.

En la segona quinzena de gener està previst que se celebre a Alacant un acte en què cadascun dels 20 equips preseleccionats complete, desenvolupe i defense les idees plantejades en el lliurament inicial. Després de la deliberació final del jurat, s’anunciaran les propostes guanyadores en un acte previst per a febrer de 2018, en el qual es lliuraran els premis i s’exposaran els panells seleccionats.

- Advertisement -
CatalanSpanish