19.7 C
Valencia

Vint projectes d’entre trenta-nou han estat seleccionats per crear un pis pilot amb “perspectiva de gènere i flexibilitat d’usos”

- Publicitat -AVL

Una vintena de projectes han estat seleccionats per passar a la següent fase del concurs convocat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, conjuntament amb l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE) i l’Entitat d’Infraestructures de la Generalitat (EIGE), per crear un pis pilot que “incorpore la innovació en perspectiva de gènere, flexibilitat d’usos així com equitat i diversitat habitacional”, segons ha assenyalat la directora general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana, Rebeca Torró.

La Conselleria d’Habitatge va convocar aquest concurs de disseny, que s’emmarca dins de l’espai d’innovació de l’Habitatge CaLAB impulsat per la Generalitat, per desenvolupar i potenciar “la renovació dels habitatges que milloren la qualitat habitacional i atenen les necessitats específiques de les persones a cada moment de la seua vida”, ha indicat Torró.

En total s’han presentat 39 treballs dels quals el jurat, compost per experts en la matèria, ha seleccionat deu de cadascuna de les universitats participants, la Universitat Politècnica de València i la Universitat d’Alacant, per passar a la fase posterior en la qual es desenvolupe la idea general, la seua materialització i la justificació d’implementació dels criteris d’equitat habitacional.

La directora general ha recordat que aquest concurs està dirigit als estudiants d’Arquitectura d’aquestes universitats i l’habitatge triat per a la seua renovació és un pis de l’EIGE, que està situat a València en un edifici de la dècada dels anys 40, amb una superfície de 105 metres quadrats i una distribució convencional.

Així mateix ha indicat que les propostes presentades “aborden diferents qüestions com la flexibilitat, la diversitat o la solidaritat a l’hora de definir els usos i les estratègies en el disseny de l’habitatge actual”.

En la segona quinzena de gener està previst que se celebre a Alacant un acte en què cadascun dels 20 equips preseleccionats complete, desenvolupe i defense les idees plantejades en el lliurament inicial. Després de la deliberació final del jurat, s’anunciaran les propostes guanyadores en un acte previst per a febrer de 2018, en el qual es lliuraran els premis i s’exposaran els panells seleccionats.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Universitat Jaume I ha celebrat el solemne acte d’obertura del curs acadèmic 2020-2021

La rectora reivindica el valor de la ciència i aposta per la solidaritat en la inauguració del nou curs acadèmic

Cultura atorga el premi a la millor exposició a ‘Territorio y refugio’ de la galeria Luis Adelantado

El director del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont ha entregat el premi

Conselleria informa dels acords en la Sectorial del Ministeri d’Educació i de Sanitat

Ahir es va reunir la sectorial i es van prendre nous acords que afecten el sistema educatiu. STEPV ha traslladat una sèrie d'incidències i propostes per a implementar urgentment

Aldaia i les muralles de València

Del 16 de setembre de 2020 al 10 de gener de 2021 al MUPA

Muro de Alcoy registra un altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 28 persones malaltes (siguen asimptomàtiques o no) i 2 han mort a causa de la malaltia.
- Advertisement -

: Valencià