Trenco: “la situació de la piscina provincial s’hi ha convertit en un problema de salut pública”

Segons Compromís, els veïns de Castelló es queixen de les olors insuportables que desprén l’aigua de la piscina provincial, que roman estancada i sense tractament des del 31 de juliol.

El portaveu de Compromís a la Diputació, Xavier Trenco, després de fer-se ressò de les queixes del veïnat, ha manifestat que, “la situació de la piscina provincial no sols és lamentable sinó que va agreujant-se per moments i ja s’ha convertit en una qüestió de salut pública”. “Els veïns es queixen per les fortes olors que desprén l’aigua estancada, donat que des del passat 31 de juliol, quan el recinte va tancar les seues portes, no s’ha fet cap tipus de neteja en les instal·lacions”. “Ara ja no es tracta d’un conflicte laboral entre l’adjudicatària de la piscina, els treballadors i la Diputació, sinó que el problema és més greu i pot afectar inclús la salut dels ciutadans de Castelló”, ha denunciat Trenco.

Trenco, ha preguntat al diputat responsable de la piscina, Luis Martínez, sobre les accions que tenen previstes per resoldre aquesta situació. “Ens han contestat, una vegada més, que tot depén de la decisió que prenga el jutge. Però nosaltres entenem, que cal fer alguna cosa més perquè el problema és seriós i pot arribar a posar en risc la salut dels veïns de la zona”, ha assenyalat el portaveu de Compromís a la Diputació.

Cal recordar, que la piscina provincial es troba en un procés judicial que està sent “llarg i complex”, en paraules de Xavier Trenco, tant pel que fa al litigi que manté la institució amb l’antiga concessionària, Aiguagest, com per la reclamació que han interposat els extreballadors. Trenco, ha recordat que “la concessió de la piscina arrossega problemes des de ja fa massa temps, sense que el PP haja fet res per a evitar-ho. S’ha demostrat que la concessió és un model fracassat”, ha dit el portaveu de Compromís a la Diputació, “per a qui no té cap sentit una piscina provincial quan ara cada poble té la seua pròpia instal·lació. “El president de la Diputació, Javier Moliner, va anunciar que estaria oberta a principis de setembre: estem a punt d’acabar l’any i encara està tancada”, ha dit Trenco.

CatalanSpanish