El primer Pla de Serveis Socials de l’Ajuntament de València tindrà un pressupost d’1,6 milions d’euros

Entre les accions a realitzar es destaca l'ajuda a les famílies amb menors en situació de risc, l'ampliació d'albergs i pisos d'autonomia de la ciutat i la creació de nous centres de serveis socials

Pla de Serveis Socials

El consistori de València ha engegat el seu primer Pla de Serveis Socials, el qual ha sigut aprovat per unanimitat. Amb esta iniciativa, que tindrà una durabilitat de 2019 fins a 2023, es pretén ajudar a les famílies que es troben en risc d’exclusió social, donar accés a un habitatge tutelat als discapacitats intel·lectuals perquè adquirisquen independència i reinserir a les persones amb malalties mentals que viuen en el carrer, entre altres mesures.

Consol Castillo, regidora de Serveis Socials, ha sigut l’encarregada d’explicar les accions d’este nou pla i ha assegurat que per a la seua elaboració “s’han tingut en compte les conclusions extretes en un estudi realitzat per la Universitat de València en el qual es contemplava que el 30% de la població valenciana es troba en risc d’exclusió social”. Així mateix, en el seu plantejament s’ha inclòs la perspectiva de gènere després de confirmar que la pobresa afecta a un nombre major de dones amb menors al seu càrrec. “València és una ciutat pobra, però eixe titular no agrada“, ha comentat.

La responsable de Serveis Socials ha indicat que era “imprescindible” que este pla nasquera “amb un acompanyament pressupostari”. Este serà d’1,6 milions d’euros i entre les accions a realitzar es destaca l’ajuda a les famílies amb menors en situació de risc, l’ampliació d’albergs i pisos d’autonomia de la ciutat i la creació de nous centres de serveis socials. Segons Castillo, els 11 centres de València són insuficients per a atendre la demanda i poder prestar l’atenció social amb la qualitat necessària en una ciutat de 800.000 habitants.

Este pla s’avaluarà cada any en el Consell d’Acció Social, on els grups polítics podran aportar modificacions. En total es duran a terme més de 77 mesures; la majoria d’elles s’executaran amb recursos propis de l’Ajuntament i dels diferents serveis socials que s’han involucrat en el pla, però el 25% restant necessitarà l’ajuda d’altres entitats.

 

Publicitat