06:12 - martes, 5 diciembre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

El primer Pla d’Infraestructures Sostenibles inverteix en La Safor 6,5 milions d’euros i executa el 100% de les obres projectades

Tots els ajuntaments de la Safor han aconseguit concloure a temps les 120 obres impulsades dins del marc del primer Pla d’Inversions Financerament Sostenibles (PIFS), a les quals se sumen 68 projectes i direccions d’obra finançats amb càrrec a aquest mateix pla. En total, 186 actuacions realitzades a la comarca gràcies a un programa d’ajudes als municipis que el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, va crear a l’accedir al càrrec amb els 70 milions d’euros de romanent no gestionats per part de l’anterior equip de govern provincial perquè, en lloc d’acabar en els bancs, s’invertira directament en el benestar dels valencians i les valencianes.

Aquesta decisió va suposar per als 31 municipis de La Safor una injecció addicional de més de 6,5 milions d’euros amb els quals poder dur a terme aquelles obres que consideraven necessàries per a millorar la qualitat dels serveis i infraestructures del municipi, però que inicialment s’havien quedat fora dels seus pressupostos per falta de disponibilitat econòmica, malgrat tractar-se en molts casos de reivindicacions històriques.

Els ajuntaments van tenir un primer termini d’un parell de mesos, entre octubre i desembre del 2015, per a presentar els projectes i, una vegada adjudicades les obres, disposaven de temps fins al 31 de desembre de 2016 per a executar-les, amb un termini addicional de 10 dies per a justificar que les actuacions s’havien realitzat i pagat. Tot un repte per a la Diputació i per als consistoris que, malgrat l’escàs temps, s’ha saldat amb un 100% d’execució quant a projectes realitzats. En paraules de Rodríguez, “aquest nivell d’execució, que és similar en totes les comarques valencianes, demostra el potencial del municipalisme i que la maquinària institucional pot donar una resposta ràpida a projectes que valen la pena”.

Últimas noticias

Contenido relacionado