El Pla d’Ocupació de la Diputació permetrà crear més de 150 llocs de treball a La Ribera

La Diputació de València ha engegat un Pla d’Ocupació dotat amb 3 milions d’euros dirigit als municipis valencians per a contrarestar el repunt de l’atur que tradicionalment es produeix després de les campanyes de Nadal i Rebaixes. Un Pla que en el cas de La Ribera, distribuirà, atenent un criteri objectiu com és el nombre d’aturats que té cada localitat, un total de 493.342 euros, que permetran crear al voltant de cent cinquanta llocs de treball.

Amb aquest pla, la institució provincial se suma al programa de foment de l’ocupació de la Generalitat Valenciana i aportarà tres milions d’euros dels seus fons propis per a promoure la contractació d’aturats en els municipis valencians. En paraules del president, Jorge Rodríguez, “després de mantenir o generar llocs de treball per a 2.500 persones amb el Pla d’Inversions Financerament Sostenibles, la Diputació ha volgut fer un pas més destinant 3 milions d’euros al fet que els ajuntaments engeguen plans que traguen de l’atur als seus veïns, coincidint amb un moment de l’any en el qual solen repuntar les xifres d’aturats”.

Per a açò, cada ajuntament comptarà amb una quantitat fixa de 1.900 euros i una altra variable, en funció del nombre d’aturats registrats, de manera que es garantisca que tots els Municipis puguen contractar almenys una persona. Així, poblacions com Cotes, Sellent, Sant Joanet i Beneixida, tots ells amb menys de 60 aturats, rebran al voltant de 2.500 euros, mentre Carcaixent, Sueca i Algemesí, que superen la xifra de 2.000 persones en atur, comptaran amb entre 33.600 y 40.000 euros. La dotació més gran, però, serà per a Alzira, on figuren 4.185 demandants d’ocupació i que rebrà 67.777 euros.

En total, a La Ribera figuren inscrits 25.306 veïns i veïnes com a demandants, la qual cosa representa el 16% de l’atur acumulat a les comarques valencianes, exceptuant València ciutat. En ambdós casos, les xifres d’aturats representen un poc més del 8% del total d’habitants de cada una de les comarques. Per zones, on hi han més incidències per desocupació es registra a La Ribera Alta, on els seus 36 municipis sumen 18.725 aturats. Pel que respecta a La Ribera Baixa, les 14 localitats que la componen acumulen un registre de 6.581 demandants d’ocupació. Sobre la base d’aquestes xifres, La Ribera Alta rebrà 363.151 euros del Pla d’Ocupació de la Diputació de València i La Ribera Baixa, 130.191 euros.

Aquests fons persegueixen garantir que tots els municipis puguen engegar plans d’ocupació locals en un moment d’especial dificultat en el mercat laboral, una vegada concloses les campanyes de Nadal i de Rebaixes. En línia amb aquest objectiu, les contractacions, que es podran realitzar fins al pròxim 15 de febrer, hauran de ser per un període d’almenys 3 mesos i amb una jornada de 30 hores setmanals. Tenint en compte els fons assignats, açò suposa en els municipis de La Ribera la possibilitat de realitzar al voltant de cent cinquanta contractes. La Diputada d’Assessorament Municipal, Conxa Garcia, ha declarat que l’execució d’obres i serveis d’interès general i social haurà de ser el criteri que predomine en les contractacions, “de manera que aquest pla servisca no solament per a ajudar a la ocupabilitat d’aquestes persones sinó que d’alguna manera aquest benefici repercutisca també en la resta dels veïns i veïnes de la població”, ha declarat.

CatalanSpanish