‘Pla Resisteix’, ajudarà als sectors més afectats per la pandèmia amb 340 milions

El Pla ha sigut confeccionat per la Generalitat Valenciana i els agents socials.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat el Pla Resisteix, destinat als sectors més afectats per la pandèmia amb un valor de 340 milions d’euros que suposaran unes “ajudes parèntesis” per a la situació “excepcional” de la pandèmia, en el marc de les noves restriccions. En concret, la Generalitat aportarà 279 milions d’euros, el 82% del total.

Abans de presentar el pla, Puig ha mantingut una reunió de treball al costat del secretari general de CCOO-PV, Arturo León, el secretari general d’UGT-PV, Ismael Sáez i el president de la CEV, Salvador Navarro, acompanyat pel conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, i el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent.

Durant la seua intervenció, Puig ha detallat que estes ajudes se centraran prioritàriament en els sectors més sensibles a les restriccions: hoteleria, activitats turístiques, restauració, activitats artístiques, parcs d’atraccions, ludoteques i indústries relacionades amb la festa. Segons Puig, afectaran 21.000 empreses i 43.000 autònoms.

Puig ha explicat que hi ha sis mesures principals: una línia de 80 milions d’euros en ajudes directes per a les quotes de la Seguretat Social d’autònoms i empreses; altres huit milions per als 26.000 autònoms afectats pel tancament total i 17 milions en ajudes directes als treballadors en ERTO, que tenen una reducció de salaris que “s’està allargant a l’excés”.

També es preveuen ajudes per al sector de l’oci i l’entreteniment “amb especial suport a l’oci nocturn, que ha tingut una restricció sostinguda en estos mesos”; dos línies de l’Institut Valencià de Finances per 50 milions d’euros, una per a préstecs a empreses afectades i una altra per a empreses “en situació financera límit i que abans de la pandèmia sí que eren viables”, i el fons de cooperació municipal Covid, amb un mínim de 120 milions d’euros en ajudes que també repercutiran en sectors com l’artesania o el comerç no sedentari.

ValenciàEspañol