La plaça de ‘bous al carrer’ de Vila-real, obligada a reduir l’aforament al 50% previst

Tant els aficionats com els retalladors i emboladors i emboladores que baixen a la sorra, hauran de portar mascareta i es vigilarà estrictament el compliment dels protocols de seguretat.

Amb un aforament permés finalment de 400 persones i no de 800 con estava previst en principi, Vila-real tindrà bous este cap de setmana en la plaça instal·lada per una empresa privada al terreny on habitualment s’instal·la la fira i els circs. Així ho explicava este divendres l’alcalde, José Benlloch en un desdejuni amb els mitjans de comunicació, on comentava que “si és necessari hi ha també una previsió que l’ajuntament puga posar diners si fa falta igual que ho fa per a altres actes culturals”.

De fet, esta iniciativa, no exempta de polèmica, es contextualitza en el marc d’una normativa pel que fa als espectacles o actes com concerts, etc. que estableix unes normes i directrius clares i que sempre que es mantinguen i tinguen l’aprovació última del màxim responsable municipal, com és el cas, es poden portar a terme.

Cal recordar que els espectacles taurins i els bous al carrer van ser un dels principals esdeveniments que es van suprimir a conseqüència de la pandèmia i que en el cas de la província de Castelló suposen una font notable d’ingressos en especial pel que fa a la gran tradició taurina de moltes poblacions castellonenques i l’elevat nombre d’exemplars que s’exhibissen en festes a més dels desplaçaments d’aficionats.

Així, amb quadrilles de retalladors, aficionats i emboladors i emboladores amb mascareta, este cap de setmana està previst que s’inicien els actes de Bous al carrer en la plaça portàtil i amb animals de ramaderies valencianes a més d’altres coneguts ferros d’àmbit estatal. Pel que fa a la venda d’entrades, este dijous hi havia al voltant de 300 ja venudes, però la reducció de l’aforament i per tant la baixada de la taquilla al 50% podria fer que als empresaris no els isqueren els números i que hi hagueren de recórrer al suport municipal per mantenir la previsió.

CatalanSpanish