Retiren la placa de l’expresident Zaplana del Museu Arqueològic de Llíria

placa

El Consistori compta amb un acord plenari que insta a suprimir dels espais públics els elements commemoratius de persones implicades en casos de corrupció.

La Regidoria de Cultura, Turisme i Patrimoni de l’Ajuntament de Llíria ha ordenat la retirada de la placa commemorativa situada en el Museu Arqueològic de Llíria (MALL) en la qual figurava el nom de l’expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, amb motiu de la inauguració de l’edifici l’any 2002.

Aquesta reacció institucional ve derivada de l’aplicació d’un acord plenari i de la detenció per un presumpte delicte fiscal, fa poques setmanes, i l’entrada a la presó provisional i sense fiança del que fóra cap del Consell.

Cal recordar que el ple de l’Ajuntament de Llíria va adoptar un acord en la sessió celebrada el 25 de febrer de 2016, en el qual s’establia “la revisió de totes les plaques commemoratives, o elements similars, que pogueren existir en espais públics de Llíria, i retirada d’aquells en els quals s’esmenten a persones implicades en casos de corrupció”.

En aquell moment, el Consistori ja va procedir a eliminar les plaques de l’expresident de la Diputació Alfonso Rus en el camp municipal de futbol i en l’Oficina d’Atenció Ciutadana, la de l’expresident de la Generalitat José Luis Olives en Ca la Vila i una altra de l’exconseller Serafín Castellà en les dependències municipals del Mercat, per la seua presumpta implicació en casos de corrupció.

Igualment, i després dels últims esdeveniments, des de l’Ajuntament es durà a terme una revisió de la resta d’edificis municipals i espais patrimonials per a actuar en el mateix sentit.

Per a seguir amb aquesta mateixa línia d’actuació, la regidoria també demanarà a les diferents administracions públiques que tenen delegacions a Llíria, així com a les entitats privades que col·laboren amb el Consistori, que adopten mesures similars.

Publicitat