El Departament de la Plana doblega la inversió fins a 1,7 milions i renova la tecnologia del bloc quirúrgic

L'Hospital ha adquirit equips d'electromedicina avançats per a anestèsia i torres de laparoscòpia per als quiròfans, entre altres.

El Departament de Salut de la Plana tancarà l’any amb una inversió en equipaments i electromedicina d’1,7 milions d’euros, una xifra rècord que doblega la inversió dels últims anys i que ha permés renovar la tecnologia del bloc quirúrgic de l’Hospital Universitari de la Plana.

Així, durant 2017 s’ha dut a terme un pla ‘renove’ amb el subministrament d’equipament tecnològic per al bloc quirúrgic, que ha consistit en l’adquisició de 8 armaris dispensadors, una torre de laparoscòpia amb càmera, un arc quirúrgic, un equip d’anestèsia, dues taules de quiròfan, una torre de cirurgia laparoscòpica, un motor d’otorinolaringologia, una llavadora d’endoscòpies, un equip de ventilació no invasiva, llums de quiròfan, monitors per a la Unitat de Reanimació i Postanestesia, 4 monitors de constants vitals i 7 butaques per a la Unitat de Cirurgia sense Ingrés, entre altres millores dirigides a actualitzar la tecnologia quirúrgica i els equips.

Un altre dels apartats amb major inversió en aquest 2017 ha sigut la renovació del mobiliari hospitalari en 60 habitacions individuals, amb l’adquisició de 60 llits articulats, 8 de les quals disposen d’arc, 60 tauletes de nit i 60 butaques, la qual cosa millorarà el confort dels pacients i dels seus acompanyants durant l’ingrés, el valor del qual supera els 180.000 euros.

En Atenció Primària, la inversió d’enguany s’ha centrat en la millora de l’eficiència energètica amb la substitució dels equips de climatització dels centres de salut Borriana I, Nules i la Vall I, on també s’han reposat les finestres. En total, la inversió en aquest pla d’eficiència energètica ha sigut de 250.890 euros.

Aquestes inversions estan incloses en el Pla de Dignificació d’Infraestructures Sanitàries de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

L’Hospital Universitari de la Plana tanca el balanç de l’any 2017 amb la implantació de novetats assistencials, com la donació d’òrgans a través d’explants en asistòlia controlada, la incorporació a la cartera de serveis de la cirurgia bariàtrica, dirigida a pacients que requereixen una intervenció de reducció d’estómac, l’inici de la reversió de la gestió i realització de les ressonàncies magnètiques i la implantació del sistema de gestió assistencial en Urgències a través de pantalles tàctils. També s’ha iniciat la teledermatología en tots els centres de salut del departament i les intervencions quirúrgiques en dissabte, entre altres.

CatalanSpanish