11.4 C
Valencia

Luis Planas continuarà al capdavant d’Agricultura i Ábalos serà ministre de Foment

Els dos ministres valencians continuaràn formant part del nou Govern.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Luis Planas continuarà al capdavant del ministeri d’Agricultura en la pròxima legislatura, segons van confirmar a Europa Press.

El polític, nascut a València, que havia sonat per a altres carteres com a Exteriors i que en els últims mesos s’havia ocupat de les competències de Política Territorial, després del nomenament de Meritxell Batet com a presidenta del Congrés, es quedarà finalment en el ministeri d’Agricultura.

També continuarà amb les seues mateixes competències el ministre de Foment, José Luis Ábalos, encara que el seu departament podria canviar de nom, revisiblement, es reconvertirà en Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana.

Amb esta modificació es pretén transmetre la reorientació de la seua política cap al desenvolupament d’una mobilitat sostenible, eficient i segura, que fins i tot busquen plasmar-la en una nova Llei de Mobilitat.

- Publicitat -

Ábalos ja va assenyalar en una de les seues últimes intervencions com a ministre en funcions la necessitat d’aconseguir un pacte d’Estat en matèria d’infraestructures i mobilitat amb la finalitat de reenfocar la política en la matèria més cap a aquest última, la mobilitat, que cap a la construcció de noves dotacions.

Segons va indicar aleshores, el pacte hauria de a més desembocar en una Llei de Mobilitat que, de forma transversal, aglutine tots els aspectes en la matèria, des de mesures per a atendre les demandes de la societat, fins a la fiscalitat i la col·laboració entre les administracions.

- Publicitat -

De fet, en aquesta intervenció, del passat mes d’octubre, va revelar que el seu Departament ja treballava amb altres ministeris en el disseny del que va denominar una “Estratègia de Mobilitat Segura i Connectada” que, segons va assegurar, permetria no solament facilitar la mobilitat, “sinó augmentar la productivitat, millorar la cohesió i l’equilibri territorial i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic”.

“Es tracta de no només d’invertir a construir noves infraestructures, sinó a donar solucions eficients de mobilitat, basades en dades i tecnologia i no en formigó, tant a les empreses per a la seua logística, com als ciutadans”, va sintetitzar aleshores el ministre.

COMPETÈNCIA EN L’AVE

A més d’afrontar el repte de la mobilitat, en línia amb l’estratègia de transició ecològica, Ábalos tindrà entre els seus principals reptes la pròxima obertura a la competència del transport de viatgers amb tren, prevista per a finals d’enguany, i la irrupció de l’AVE ‘low cost’.

El nou equip de Foment ha de liderar també un debat sobre el futur de la xarxa de carreteres, que passa per definir el sistema de finançament del seu manteniment i, per tant, sospesar l’eventual imposició d’un possible pagament per ús.

LLOGUERS

En el cas de mantindre les competències de vivenda, Ábalos haurà de gestionar el compromís d’imposar límits als preus del lloguer inclòs en l’acord de Govern aconseguit entre PSOE i Unides Podem.

El ministre podrà així mateix donar continuïtat als projectes iniciats en la matèria en l’anterior Legislatura, com són el nou Pla Vivenda, el seu Pla per a construir un parc de 20.000 pisos públics en renda, o el de cedir sòl públic a promotors privats amb aquesta mateixa fi.

Altres tasques pendents d’Ábalos són els ‘macroplans urbanístics’ dels dos grans aeroports, la reestructuració del sistema de transport amb autobús o l”escletxa’ encara oberta entre el taxi i el servici de vehicles de lloguer amb conductor (VTC) com Uber i Cabify.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,661FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma
- Publicitat -Apunt

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià