La planta de Ford conclou aquest dimarts la producció fins al 7 de gener

La planta de Ford Almussafes conclou aquest dimarts la producció de vehicles i motors en aplicar-se, a partir del dimecres, les jornades de l'expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTE) corresponents al mes de desembre, i reprendrà l'activitat el pròxim 7 de gener.

La planta de Ford Almussafes conclou aquest dimarts la producció de vehicles i motors en aplicar-se, a partir del dimecres, les jornades de l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTE) corresponents al mes de desembre, i reprendrà l’activitat el pròxim 7 de gener.

El ERTE, que afecta a 6.778 treballadors, va començar al novembre (els dies 9 i 16) i continua aquest mes de desembre i al gener en les plantes de motors i fabricació de vehicles (tretze dies en motors i nou en fabricació), i està motivat per la baixada de les vendes.

L’activitat productiva finalitza a les 22 hores d’aquest dimarts, perquè el torn de nit ja resulta afectat per l’ajust dels dies 19, 20 i 21 d’aquest mes, i continuarà les jornades del 2, 3 i 4 de gener, després de les vacances de Nadal de la planta.

Durant el mes de gener també hi haurà suspensió d’ocupació els dies 25 en fabricació i 21, 22 i 23 en motors. Amb l’any nou es coneixerà una mica més sobre els plans de la multinacional per a les seues plantes a Europa ja que hi ha una reunió prevista amb representants del comité d’empresa europeu el 10 de gener en Colònia, segons ha informat el portaveu d’UGT-Ford, Carlos Faubel.

La producció de la planta ha baixat enguany en 37.000 vehicles i suma 380.403 unitats (180.874 del model Kuga, 109.957 de la Connect, 54.475 del Mondeo, 21.695 de S-Max i 13.402 del Galaxy), segons dades aportades per UGT.

Publicitat