Desmantellada una plantació de marihuana a Xiva i a Sueca

marihuana

Dins dels serveis establits per a prevenir el tràfic i cultiu de substàncies estupefaents en la província de València i erradicar els punts de venda de droga a la menuda, la Guàrdia Civil en sengles operacions ha desmantellat un cultiu de 1.200 plantes de marihuana i ha desarticulat un punt de venda de droga a la menuda proper a un centre escolar.
Per açò, el passat mes de maig s’inicie l’operació “GREENCOLLA” per part de la Guàrdia Civil de Xiva, a fi de poder esclarir l’existència d’una possible plantació i detenir als suposats autors.
Fruit de les intenses gestions realitzades i de les perquisicions obtingudes pels components encarregats d’aquest operatiu, es va poder comprovar que tres persones estaven utilitzant un domicili, condicionat per a satisfer les necessitats de les plantes quant a llum, humitat i temperatura, ja que comptaven amb ventilació, extractors i aires condicionats.

Fase d’explotació
La fase d’explotació d’aquesta operació culmine quan els agents de la Guàrdia Civil van procedir a la detenció de 3 homes tots d’origen búlgar i d’edats compreses entre els 47 i 52 anys per la seua implicació en els delictes contra la salut publica (cultiu i elaboració de cànnabis), i defraudació de fluid elèctric.
En el registre practicat pels agents encarregats de l’operatiu s’han confiscat de 1.200 plantes de marihuana, a més de les instal·lacions per a cultiu existent en el domicili, destacant 70 transformadors de llum i 57 focus de llum, a més de 1420 euros en efectiu.

D’altra banda en el marc de l’operació “CRISSCROSS” realitzada per la Guàrdia Civil de Sueca ha pogut detenir després d’una minuciosa recerca des de febrer del present any a un home de 58 anys i de nacionalitat espanyola per un delicte contra la salut publica (trafique de drogues).
Presumptament el detingut subministrava droga a menors d’edat des del seu domicili proper a un centre escolar de Sueca.

Els menors cridaven a la porta del domicili del detingut perquè aquest els venguera la droga, fent-ho en molts casos, i segons els consta als investigadors, després de l’eixida del col·legi, ja que un centre escolar es troba a molt poca distància del domicili.

En el domicili, el detingut tenia en l’entrada de la porta un sistema de vigilància per a identificar des de l’interior les persones que cridaven al mateix.

Durant el registre domiciliari es van trobar, entre altres efectes, tres recipients amb diferents varietats de marihuana, distribuïdes en bossetes de plàstic preparades per a la venda, sumant un total de més de 120 bossetes de plàstic de 2 grams cadascuna, embalatges, quatre bàscules de precisió, i una plantació de marihuana de 15 plantes en la terrassa de l’habitatge, a més de diners procedents de la venda de les substàncies i anotacions en una llibreta de comptes.

Fruit d’aquesta operació queda desarticulat un punt de venda de drogues a la menuda que estava generant gran alarma social entre el veïnat.

Aquestes operacions se sumen a les constants recerques realitzades per la Guàrdia Civil per a combatre totes les baules dels delictes contra la salut pública.

Les diligències han sigut lliurades en els Jutjats de Primera Instància i Instrucció núm. 3 de Llíria i núm. 2 de Sueca.

Publicitat