Puig aposta per reforçar la plantilla de la Policia Autonòmica fins als 600 agents

El president ha recordat que la Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb menor ràtio de policies per habitant

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apostat per ampliar la plantilla de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a l’Administració autonòmica fins a arribar als 600 agents. Per això, ha sol·licitat que, en la renovació del conveni entre el Ministeri de l’Interior i la Generalitat, es recuperen i amplien els efectius.

Puig, que ha destacat la necessitat de garantir un “futur digne i adequat” a la Policia Autonòmica, ha recordat que, en els últims sis anys, la Comunitat ha perdut un total de 1.318 integrants del Cos Nacional de Policia a les seues àrees estatal i autonòmica, amb el que s’ha convertit en la segona autonomia amb menor ràtio d’agents per habitant, amb 2,7 cada 1.000, enfront d’una mitjana de 3,6 del conjunt estatal.

Així s’ha manifestat el cap del Consell durant la seua intervenció en l’acte del XXV aniversari de la Policia Autonòmica, al que ha assistit també el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido. En la trobada ha estat a més present la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo.

Durant l’acte, el cap de l’Executiu valencià ha posat en relleu la “important labor” dels agents per garantir “les llibertats públiques i la seguretat dels ciutadans”, un treball, ha precisat, que ha suposat 3.200.000 serveis en els últims 25 anys, la qual cosa suposa una mitjana de 360 diaris.

Així, ha defensat la labor d’una unitat que treballa en àmbits com el dels espectacles i establiments, el joc, el medi ambient, el patrimoni, els menors, els sistemes de col·laboració amb ajuntaments i policies locals, l’atenció a la ciutadania o la lluita contra la violència de gènere.

El president, que ha defensat “una evolució de l’estat de les autonomies que respecte la singularitat i diversitat”, ha advocat per potenciar serveis públics com la Policia Autonòmica, ja que, segons ha explicat, la seguretat és el “marc necessari” per a garantir “la convivència, l’economia i el progrés”.

Durant l’acte, s’ha lliurat la Medalla d’Or al Mèrit Policial a set membres de l’Associació de Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat Víctimes del Terrorisme, al cap de la VI Zona de la Guàrdia Civil, José Hermida, així com a tres comissaris, al fiscal del TSJ Antonio Vercher, a la comissió organitzadora d’este XXV aniversari i a altres set membres del Cos de la Policia Nacional. La Medalla de Bronze amb distintiu blau al mèrit policial s’ha lliurat a 31 policies, 9 oficials i un sotsinspector que han complert 25 anys de servei.

Publicitat