Diputació ha votat en contra de la modificació del Pla de Residus de la Zona III i VIII

La Diputació de Castelló vota en contra de la nova taxa de brossa del Consorci Sud, com que no allibera el pagament a magatzems i garatges.

La Diputació de Castelló ha votat en contra de la modificació de la taxa de recollida de brosses del Pla Zonal de Residus de la Zona III i VIII, que comprenen les comarques castellonenques de l’Alt Palància i la Plana Baixa, en desestimar-se per part del Consorci l’exempció d’aquesta taxa a magatzems i garatges de menys de 200 metres que estiguen sense cap tipus d’ús i que no produeixen residus.

El diputat de Sostenibilitat i representant de la Diputació en el Consorci, Mario García, ha criticat “l’afany recaptatori que es desprén d’aquesta nova tarifa, ja que no eximeix de pagar a aquests locals, que no generen brossa. És tremendament injust que aquests locals, que no generen activitat ni per tant residus, que es corresponen amb magatzems i graners de municipis de l’interior especialment hagen de pagar una taxa que no els correspon. Amb un pressupost com el que té el Consorci, d’11,6 milions d’euros, no entenem, que es penalitze aquests locals d’aquesta manera. Hi havia marge suficient ,per a haver inclòs les millores que havíem presentat”.

En aqueix sentit, el diputat ha destacat a més que “l’any passat ens vam abstenir i vam donar un vot de confiança a la presidència del Consorci en informar-nos que s’anaven a millorar les taxes. Avui, en veure que aqueixes millores no s’han portat en els termes que considerem justs, votem en contra”.

“Ja frenem la pujada de la taxa de recollida de residus per als habitatges, amb la pressió de la Diputació i dels ajuntaments, i ara hem aconseguit que les taxes aplicades als comerços s’adapten més a les seues característiques, doncs no és just que un xicotet emprenedor amb un xicotet local pague el mateix que un gran local comercial”.

Finalment, García ha defensat que “des de la Diputació seguirem defensant que s’abaixen els impostos, adequant les taxes al servei que es presta en la recollida de brosses perquè els municipis de la província puguen seguir generant oportunitats a través de l’emprendiment, i les administracions siguem els seus aliats i no uns inconvenients a la seua activitat”.

ValenciàEspañol