22.8 C
Valencia

La Plataforma per la Dignitat del Llaurador insta a Puig que els represente davant Europa

Li entreguen les més de 10.000 signatures en les quals demanen actuacions davant la Unió Europea.

- Publicitat -AVL

Representants de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador s’han reunit hui amb el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i li han demanat que encapçale el moviment agrari valencià i l’han instat a què juntament amb el President de l’Estat Espanyol es convertisca en lobby davant les institucions europees.

De fet, és la primera vegada que el president de la Generalitat Valenciana es reuneix amb la Plataforma i ho fa després dels moviments que van tindre lloc els anys 2018 i 2019, i de la manifestació, convocada pels principals agents agraris de la Comunitat Valenciana, que va tindre lloc divendres 14 de febrer i a la que es va adherir la Plataforma per la Dignitat del Llaurador.

Davant açò, des de la Plataforma s’assenyala que “necessitem el suport de totes les institucions, en especial de la Generalitat Valenciana i del Govern d’Espanya”, apunta el portaveu de la Plataforma, César Estañol.

A més, s’ha entregat al President les més de 10.000 signatures recollides amb les quals es reclamen a les administracions competents cinc actuacions principals: la revisió i renegociació de tots els acords signats entre la Unió Europea i països tercers en relació amb la importació de cítrics; garantir la salut dels consumidors europeus informant de les substàncies prohibides per la Unió Europea amb les quals estan tractats els cítrics importats de tercers països; garantir la sanitat vegetal dels cítrics europeus, adoptant les mesures necessàries per a la no entrada de plagues i malalties de tercers països; assegurar el compliment de la llei de la cadena alimentària amb la finalitat de garantir una renda digna al llaurador, i garantir l’etiquetatge correcte de l’origen i varietat del producte.

Estes signatures es faran arribar també a les diferents administracions amb competències en el sector agrari, “en primer lloc volíem entregar personalment les signatures al màxim representant dels valencians i demanar-li que encapçale este moviment citrícola. Després entregarem les signatures corresponents al Ministeri d’Agricultura i a la Comissió d’Agricultura Europea”, explica Estañol.

A més, li han traslladat els assumptes que preocupen al sector, de manera que el President s’ha compromés a actuar, “s’ha obert una línia d’actuació i hem acordat, a proposta del President, que en els pròxims mesos ens tornarem a reunir per a comprovar si hi ha hagut avanços i mirar noves vies d’actuació”, assenyala el portaveu de la Plataforma per la Dignitat del Llaurador.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Rescaten a una bebé de 21 mesos després de caure en una piscina de Quart de Poblet

La xicoteta ha sigut traslladada a l'Hospital La Fe de València i, encara que quasi s'ofega, es troba estable

Castelló reparteix el llibre de la no-festa sense cap projecte fester a la vista

En un acte a l'aire lliure i aforament limitat i presència escasa, s'ha repartit el llibre de la Magdalena 2020 que va quedar suspesa.

Dimiteix Emilio Bouza, el portaveu del grup Covid-19 de la Comunitat de Madrid

"El que he vist estos dies m'obliga a renunciar"

Vila-real reactiva el servei d’autobús gratuït a l’UJI

El servei d'autobús gratuït a la Universitat Jaume I reprén la seua activitat habitual dilluns que ve 28 de setembre, coincidint amb...
- Advertisement -

: Valencià