Plataforma per Russafa organitza les II Trobades d’Hivern: Cap a un barri cuidador

Plataforma per Russafa convida a la participació dels veïns i veïnes de València per a obrir el debat.

Plataforma per Russafa organitza els dies 12, 13 i 14 de desembre les II Trobades d’Hivern: Cap a un barri cuidador, una iniciativa que naix amb l’objectiu de sensibilitzar als valencians i valencianes sobre la importància de situar a les persones i el seu benestar com el centre de qualsevol intervenció urbanística, acció política o iniciativa social. En definitiva, tracta de fer ciutats i barris per a les persones.

Amb aquesta proposada Plataforma per Russafa insisteix en la necessitat de donar visibilitat a les persones que es dediquen a cuidar, que són dones, fonamentalment, i als espais de la ciutat capaces de fomentar les relacions comunitàries, per a aconseguir entorns urbans més amables i generadors de xarxes i trobades entre els veïns i veïnes.

El concepte barri cuidador que protagonitza aquestes jornades remet a espais públics que afavorisquen la cura dels seus habitants i, per tant, la millora de la seua qualitat de vida.
A més, comporta una exigència de la ciutadania a les Administracions Públiques, que tenen l’obligació d’escoltar les demandes veïnals i la responsabilitat de gestionar ciutats tenint en compte a les persones que les habiten, i que podrien aprofitar els conceptes de ciutat/barri cuidador com a complement als seus serveis públics.

Amb una visió integradora i oberta a la participació de múltiples sensibilitats, el programa de les II Trobades d’hivern: Cap a un barri cuidador proposa tres sessions divulgatives, de debat i propostes de millora, i convida a veïns i veïnes de València a participar i aportar les seues idees al debat.

Programa II Trobades d’hivern: Cap a un barri cuidador

Dijous, 12 de desembre | Seu de la Plataforma per Russafa
MIRANT LA CIUTAT I TRANSFORMANT EL BARRI
De 18.00 a 21.00 hores.
De la ciutat neoliberal a la ciutat cuidadora
Gabriela Levato, politòloga.
Blanca Valdivia, urbanista feminista, Col·lectiu Punt 6.

Les cures i el barri
Reflexions sobre la ciutat neoliberal i la seua alternativa: la ciutat cuidadora.
Persones majors, amb diversitat funcional, mares i pares, migrants, joves, aturats, inquilins… persones que sobreviuen a la ciutat actual, en els barris actuals.

Divendres, 13 de desembre | Seu de la Plataforma per Russafa
EXPERIÈNCIES DE BARRIS
De 18.00 a 21.00 hores.
A3·Calles, cooperativa de cures de proximitat de Vallecas (Madrid). Esta experiència de Vallecas, amb forma de cooperativa, a més de reconéixer les cures, impulsa alternatives des de l’economia social i solidària.

A més comunitat menys soledat, connectant San Isidro, amb José Antonio Gallego Peremarch i Marina Ibáñez Caballero. Aquest col·lectiu de salut comunitària de San Isidro (València) sorgeix d’una iniciativa impulsada des de les Naus amb la col·laboració de la Dula, i pretén generar una xarxa d’energies de diferents col·lectius del barri de San Isidro de València, orientades a l’acompanyament per a les persones soles, majors i no tan majors.

Diàleg: la comunitat i les institucions, amb Rocío Zurriaga, Metgessa de Salut Pública de Centre de Salut Pública de València.
Modera: Ciutat Cuidadora

Dissabte, 14 de desembre | CEIP Alejandra Soler
LA VIDA COMUNITÀRIA I EL JOC
D’11.00 a 13.00 hores.
Urbanisme cuidador: infància, adolescència i comunitat
Enma Cortés, coordinadora del Pla Ciutat del joc 2030. Cap a una ciutat jugable, del Institut de la Infància i Adolescència de l’Ajuntament de Barcelona. Enma aportarà arguments i estratègies dirigides a fer xicotetes transformacions en els barris, per a millorar notablement la vida comunitària.
Passeig pel barri de Ruzafa.

Les II Trobades d’hivern: Cap a un barri cuidador es realitzen amb la col·laboració de la Regidoria de Participació Ciutadana i Acció Veïnal de l’Ajuntament de València, el projecte Ciutat Cuidadora i l’estudi La Dula.

CatalanSpanish