FGV adquireix tres plataformes de rescat per a situacions d’emergència en el TRAM d’Alacant

Un dispositiu estarà situat en Mercat, una altra en els tallers del Campello i el tercer a Benidorm.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha adquirit tres plataformes de rescat per a ser utilitzades pels serveis de bombers i en el seu cas per personal de l’empresa pública en determinades situacions d’emergència i de difícil accés per als vianants per les mateixes vies, com per exemple, en els trams amb entremaliades bibloque, monobloc i amb balast.

En determinades situacions d’emergència, el personal de bombers necessita per a la seua intervenció de plataformes de rescat, tant per a desplaçar a les persones ferides a través de lliteres com per a transportar els equips i eines de rescat (cilindres, compressors, eines, etcètera). Alguns d’estos útils són d’elevat pes per a desplaçar-los a mà d’un punt a un altre per plena via i sobre el balast o travesses monobloc.

Les tres plataformes de rescat que s’han adquirit estaran situades en l’estació de Mercat, en els tallers i cotxeres del Campello i en l’estació de Benidorm. Quan es finalitze el tram Teulada-Dénia es disposarà d’una quarta plataforma en l’estació de Dénia per al tram Dénia-Calp.

Ubicacions

En l’estació de Mercat la plataforma se situarà pròxima a la zona de l’eixida d’emergència, amb la finalitat que puga ser utilitzada pel personal de bombers davant qualsevol intervenció en el tram subterrani entre Estels i Marq-Castillo, tenint en compte que un dels dos Parcs de Bombers d’Alacant es troba en la mateixa eixida d’emergència de l’estació de Mercat.

En tallers i cotxeres del Campello se situarà una altra plataforma perquè puga ser utilitzada per efectius del Parc de Sant Vicent del Consorci Provincial, als quals els correspon la zona entre El Campello i la Vila Joiosa. Es tracta d’una zona amb molt difícils accessos. En cas de necessitat, el personal de bombers agafaria la plataforma al seu pas pels tallers.

En l’estació de Benidorm se situarà la tercera plataforma perquè puguen fer ús d’ella els efectius del Consorci Provincial del Parc de Benidorm en el tram entre la Vila Joiosa i Calp.

La màquina està projectada i construïda per al transport de ferits o de material ferroviari per mitjà de carril. L’equipament està format per una superfície de càrrega en xapa antilliscant acanalat, té quatre rodetes ferroviàries muntades sobre coixinets. En una de les rodetes està aplicat el fre mecànic. Per a facilitar la mobilització disposa de manilles laterals, una àmplia empunyadura i una palanca que obra sobre el fre negatiu.

La plataforma té rodes de tefló, fre mecànic, una capacitat de càrrega de 500 quilos, un pes aproximat de 35 quilos, unes dimensions de 1.625 x 800 mil·límetres, una altura del tauler del cap del carril 140 mil·límetres i està dissenyada per a l’ample de via mètric del TRAM d’Alacant.CatalanSpanish