Els diputats de la Diputació de València celebren el ple però no sense picabaralles

La Diputació de València s'ha reunit este matí en una sessió ordinària del ple. Els diputats representants del PSOE, de Compromís, del PP, Ciutadans, VOX i La Vall ens Uneix han votat les ordes del dia evidenciant els seus asprors.

ple de la Diputació de València 2020

Hui a les 12.00 hores ha començat la sessió ordinària del ple de la Diputació de València 2020. Els diferents diputats han votat les ordes del dia, però a més, han deixat clar les seues diferències. En cada intervenció, els representants polítics han aprofitat els torns de paraula per a expressar la seua idea política.

Què han votat els diputats

Són molts els punts que han votat els diputats, però destaquen de la Comissió de Cooperació Municipal, l’assistència a Municipis. De la Comissió d’Administració General la contractació i els subministraments.

PublicitatAVL

La Comissió D’Hisenda i Especial de comptes, ha parlat de la intervenció i de la tesoreria, com per exemple ha donat compte del Període Mitjà de Pagament del mes de novembre 2019, o de la dació en compte del Pla de Control Financier de la Diputació de València, entre altres.

Quant a la gestió tributària, hi han acceptat nombroses adaptacions per a adaptar la delegació tributària de diferents ajuntaments com ho són el d’Atzeneta d’Albaida, Xàtiva Barxeta o Siete Aguas, per exemple.

Pel que fa a les infraestructures, s’ha aprovat el canvi de titularitat de diferents vials de Quartell i Turís.

ple de la Diputació de València 2020

Disputes entre partits

Les despeses han vingut quan han començat a votar els ordres de benestar social. Ciutadans ha expressat el seu malestar alhora instar a l’Actual govern d’Espanya a no realitzar concessions als grups independentistes.

Quan el PP ha proposat la commemoració dels 40 anys d’Ajuntaments democràtics, s’ha servit la discòrdia. Jose Joaquín Segarra Castillo, diputat del PP ha expressat la seua intenció d’honorar als alcaldes que dirant 40 anys han aportat el seu granet d’arena a més de 266 municipis. Per la seua part, el representant de Compromís no ha volgut secundar la proposició per considerar que molts d’aquells representaven el feixisme.

VOX, va presentar una proposició de promoció de la xufa, en defensa del seu cultiu en condicions òptimes i comercialització equitativa, però no ha eixit endavant perquè tant el PSOE com Compromís, han defensat que totes les propostes ja s’estaven fent: promoció en FITUR, el Museu de l’orxata, el dia de l’orxata…

Rovira