Carrasco denúncia “amenazas veladas” a la Policia i Marco li exigeix proves escrites o retirar l’afirmació

El malestar entre alguns membres de la Policia Local de Castelló cap al regidor de l'àrea Omar Braina i les afirmacions de la portaveu de PP que parlava de presumptes amenaces de 'retirar la productivitat' als agents, protagonistes accidentals d'un Ple amb molta demagògia i dos declaracions institucionals com a punts més destacats.

El malestar de tres dels quatre sindicats de la Policia Local de Castelló, amb la presència d’agents a la sessió plenària, com ja feren el mes passat, el debat sobre el nombre de patrulles a la marjaleria i la necessitat d’augmentar la seguretat o el qüestionament del model de participació ciutadana als pressupostos han estat alguns dels punts, pot ser, més destacats del ple de febrer a l’ajuntament de Castelló.

Poques sorpreses en intervencions carregades de demagògia i alguns enfrontaments verbals destacables com el que han protagonitzat l’alcaldessa i la portaveu popular, Begoña Carrasco, qui ha agraït la “valentia” dels agents de la Policia assistents en senyal de protesta “pese a les amenaces velades de retirar-los la productivitat que han rebut”. Afirmació que Amparo Marco li ha exigit que retirara o en cas contrari que aportara “proves escrites”.

Braina parlant de la seguretat en la marjaleria

Referències a la tensa relació entre els representants sindicals de la Policia i el regidor responsable, Omar Braina, que s’ha mantingut al marge d’estes afirmacions i només ha intervingut amb “dades dels tècnics” per argumentar contra la moció dels populars que demanava un increment de presència de la Policia a la Marjaleria durant tot l’any. Petició que, per cert, a l’últim plenari ja van plantejar els veïns i a la que es va contestar parlant de la nova dotació del Grau de Castelló.

En este sentit, Braina ha assegurat que “només el 10% dels serveis que es fan a la marjaleria estan vinculats a la seguretat i que la resta són assistencials”. Les dades que ha presentat Braina, parlaven d’avisos per gossos solts, recollida d’animals morts o similar. Motiu pel qual Braina ha considerat que si la mitja era “d’un sol servei cada dos torns de Policia”, segons les xifres dels 2 últims mesos, la cobertura, era la correcta.

Acabat el Ple, i en declaracions a la premsa, Braina ha afirmat que la possible falta d’agents “és una mala previsió per part dels governs anteriors del PP que no han previst les jubilacions” i que actualment a la marjaleria “hi ha una patrulla matí i vesprada i a la nit actua la que està al Grau. I nosaltres anem traent places en la mesura que ens és possible!”

Pel que fa al malestar patent, que hui s’ha tornat a fer més que vissible quan el agents han abandonat el saló de Plens en eixir Braina al faristol, i a les peticions de tres sindicats de la Policia per a que dimitira, el regidor de seguretat ha afirmat que el que està passant “és que amb el sindicat majoritari, UGT, ja s’hi ha aconseguit acord i que els altres el que volen és un poquet més!”. “Açò és una guerra sindical!” -ha afegit-CatalanSpanish