El ple per a acceptar la renúncia de Jorge Rodríguez serà la setmana vinent

La Diputació de València celebrarà la setmana vinent el ple per a acceptar la renúncia de Jorge Rodríguez com a president de la corporació provincial i posteriorment hi haurà dos plens més, un per a triar a la persona que ocupa la seua acta i un altre del que eixirà el nou president.

L'expresident de la Diputació de València, Jorge Rodríguez (d), durant la compareixença sense preguntes en la seu de la Diputació en la qual ha anunciat la seua renúncia a la presidència i a l'acta de diputat després d'haver sigut detingut i investigat per malversació i prevaricació en l'operació Alquería. EFE/Arxiu

Així ho ha explicat la presidenta en funcions de la Diputació, Maria Josep Amigó (Compromís), després de la reunió que ha mantingut amb l’equip de govern un dia després de la dimissió de Rodríguez per la seua implicació en l’operació Alqueria.

Segons ha dit, el dilluns es convocarà a la junta de portaveus perquè al llarg de la setmana se celebre el ple d’acceptació de la renúncia de Rodríguez, i a partir de llavors s’engegarà el mecanisme per a substituir-li com a diputat i finalment com a president. La vicepresidenta en funcions ha precisat que espera que en un parell de setmanes puga estar “resolt” este procés, per al qual la normativa marca un termini màxim de vint dies hàbils.

Preguntada sobre si s’ha consensuat que el socialista Toni Gaspar siga el pròxim president, ha indicat que no han parlat encara del candidat, i ha precisat que Compromís no ha de consensuar amb el PSPV “quin és el seu candidat” i que cada partit pot presentar si vol candidatura. “Per a nosaltres la important ara no és el qui sinó el quin, i assegurar i garantir la continuïtat del treball” iniciat en 2015, alguna cosa en el que “tot l’equip de govern” està “absolutament d’acord”, ha manifestat. Així, ha explicat que en la reunió de l’equip de govern s’ha vist que “l’important no és la persona” que assumirà la presidència, sinó que continuen treballant “tots a l’una” el que queda de legislatura en les polítiques iniciades per tot l’equip de govern en 2015.

Amigó ha admés que la situació és “complicada” i ha dit que lamenten “moltíssim” el que ha ocorregut amb l’operació Alquería, però ha destacat que volen “normalitat” i garantir que els municipis seguisquen treballant “braç a braç” amb la Diputació. Ha assegurat que en la reunió s’ha vist que els quatre grups que formen el Govern provincial es té clar que per responsabilitat han de seguir treballant junts pels municipis de la província.

El futur de Divalterra

Preguntada sobre el futur de Divalterra, ha indicat que s’ha parlat que també s’ha fet un “bon treball” en eixa empresa pública i cal seguir mantenint-ho, i ha indicat que les persones que treballen allí “són el primer”. Per açò, ha indicat que van a mirar què “encaix” es pot fer en eixos treballadors, que podria ser transferir-los a alguna àrea de la Diputació o de la Generalitat, i els ha demanat que estiguen “tranquils”, doncs ningú de l’equip de govern vol que no seguisquen amb el seu lloc de treball.

: Valencià