El Ple de Vila-real aprova la modificació del PGMOU

Benlloch: "Només volien obtindre solars sense pagar a ningú, tenien un bon xollo”.

L’Ajuntament de Vila-real ha aprovat la modificació puntual d’alguns articles i del Règim Jurídic de Gestió al Sol Urbà del PGMOU (Pla General de Mobilitat Urbana). Esta modificació ha tirat endavant amb unanimitat, la primera part; i amb els vots a favor del PSOE, Cs i Podem, i l’abstenció de Compromís i PP, en la segona.

El regidor de Territori i Mobilitat Urbana, Emilio Obiol, ha explicat que “sotmetem la modificació a informació publica, que és un tràmit, que ja va passar per un plenari de 2019”, a més hi ha afegit que “pretenem facilitar la zona d’unifamiliars aïllades de Madrigal, facilitar les condicions d’habilitat i millorar les condicions per a construir en una zona molt dinàmica”.

Entre els canvis s’observa, reduir el linde de frontera de 15 a 10 metres per a les actuacions conjuntes i per a construir més d’un masset, és a dir evitar la possibilitat de manera simultània.
Actualment no es permet una part per a pàrquing, ara es podrà fer eixa part si es construeix més d’un masset.
A més, la disminució de la parcel·la de 700 metres cap a baix, és a dir “condicions menys restrictives i més fàcils per als veïns de Vila-real”.

A l’hora de l’explicació de vot, el portaveu de Podem, José Ramón Ventura Chalmeta, ha apuntat que esta modificació “millora la possibilitat de la gent, però també ens agradaria avançar el nou Pla Urbanístic”.

Per una banda, Domingo Vicent (Cs), ha explicat que, “pensem que és una mesura positiva, perquè es poden donar les condicions per a millorar l’atractiu d’algunes parcel·les i es puga dinamitzar l’activitat”.

Per l’altra, Pasqual Sancho, portaveu de Compromís, pensa que esta modificació servirà “per a donar vitalitat en la zona”.

Per a finalitzar, Héctor Folgado (PP), opina que esta modificació planteja “facilitar les coses a la partida Madrigal, és molt necessari que tota Vila-real mire cap allà amb il·lusió de futur”.

Quan s’hi ha parlat de la segona part de la modificació, concretament la que parla de la gestió al sol urbà, el Ple s’hi ha ficat tens per la diferència d’opinions i les recriminacions entre el PSOE i el PP.

En primer lloc, Emilio Obiol ha exposat que “fins ara hem pagat 28,4 milions d’euros dels ‘empastres’ urbanístics del PP, la millor manera de parar eixa sangria era fer una modificació del PGMOU”.

A més, hi ha afegit que “tenim una situació molt complicada, la problemàtica és com una gran hipoteca, ja que al cap de sis anys els propietaris tenien dret de demanar-li a l’Ajuntament de Vila-real que li pagara tots els serveis dels seus terrenys, això va desencadenar en una sèrie de processos molt durs”.

Obiol, també hi ha explicat que “la gestió urbanística, no el model, és el que ens ha portat ací, per això volem canviar el model de gestió antic i fosc, que no només ens ha hipotecat el present, sinó també el futur”.

Hector Folgado, hi ha aprofitat la seua intervenció per a acusar a l’equip de govern de “no publicar totes les sentencies, perquè no volen desmuntar la seua mentida, ja que el PGOU actual, va ser el que van fer vostés en l’any 93”.

La resposta de l’alcalde, José Benlloch, no s’ha fet esperar “senyor Folgado, vosté pensa que este equip de govern som tontos? El que hem fet hui açí, és que un vot més faça que s’aprove alguna cosa que s’aprove per majoria absoluta, només feia falta açò per a canviar el Pla del 93.

Benlloch, hi ha continuat, “vostés es queixen, però no el van tocar, només el van dur a este plenari més que per a especular urbanísticament i per ‘empastres’ en l’última etapa. Només volien obtindre solars sense pagar a ningú, tenien un bon xollo”. “Vostés van fer que s’encunyara allò de l’urbanisme a cost zero”.

L’alcalde, no s’hi ha parat ahí, “vostés van mantindre 16 anys el Pla del 93, perquè es venia bé, mai van intentar derogar-ho”.

El problema, ha explicat Benlloch, “nosaltres som tontos i només volem pagar les sentencies per culpa del seu partit (PP), el que comporta no poder ficar cap inversió en el pressupost”.

CatalanSpanish