19.8 C
Valencia

El Ple aprova una modificació del PGOU per a l’obertura de la primera empresa de xampinyons de Vila-real

El canvi urbanístic farà possible que la Fundació Manantial, l'objectiu del qual és la inserció laboral de persones amb malaltia mental, instal·le la seua empresa agroalimentària a l'entorn de l'estació de tren.

- Publicitat -AVL

El Ple de Vila-real ha aprovat per unanimitat la modificació de l’article 243.2 de les normes urbanístiques del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) que permetrà l’ús agrícola d’una nau de la zona este de la ciutat, a l’entorn de l’estació del ferrocarril, al carrer Ana Nebot, en la qual la Fundació Manantial implantarà un projecte de cooperativa per al cultiu de xampinyons, Vilamico.

El regidor d’Urbanisme, Emilio M. Obiol, qui ha destacat el treball solidari de la Fundació Manantial, l’objectiu del qual és integrar laboralment a persones amb malaltia mental, ha recordat que on se situarà este projecte hi havia un magatzem de taronges. “Per tant, incorporar ara l’ús agrícola d’este edifici considere que no era necessari, no obstant això, pensant a dotar de total garantia jurídica i en la llei, elevem al ple esta modificació de les normes urbanístiques”, ha indicat Obiol.

- Advertisement -

La modificació d’alguns altres articles del PGOU també ha sigut aprovada per unanimitat per la corporació municipal. En concret són articles que afecten la limitació o regulació de la contaminació acústica amb l’objectiu d’actualitzar i adaptar la normativa acústica municipal, que data de 1993, a la legislació autonòmica. “D’esta forma Vila-real entra en la normalitat de la resta d’Ajuntaments i aplicarà la Llei de la Generalitat Valenciana. Una modificació que era reclamada per empreses i particulars”, segons Obiol.

Ara s’obri un període de 45 dies d’informació pública en el qual es posarà a la disposició de la ciutadania la documentació que integra esta modificació puntual del planejament.

El Ple també ha aprovat, amb l’aprovació de PSPV, Cs, Compromís i Unides Podem i l’abstenció de PP i Vox, la proposta de resolució per a caducar el PAI UHI-2 de mutu acord. Este PAI, referent al sector industrial UHI-2 que afecta una àrea de més de 140.000 metres quadrats, amb un pressupost de 4 milions d’euros impulsat l’any 2000, “és el PAI número 10 que caduquem, en total 3 milions de metres quadrats, i encara no hem acabat, continuarem solucionant les bombes urbanístiques, bombes de rellotgeria, que hem heretat de la gestió urbanística de l’anterior govern del PP”, indica el regidor d’Urbanisme qui afig que “ara amb este tràmit donem garanties jurídiques a propietaris i inversors”.

Durant la sessió s’ha aprovat per unanimitat la creació d’un Registre de Programes d’Actuació i Agrupacions d’Interés Urbanístic i Entitats Urbanístiques Col·laboradores, de conformitat amb el que s’estableix en l’article 169 de la Llei 572014, de 25 de juliol, de la Generalitat, d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge de la Comunitat Valenciana (LOTUP). “Era un document que únicament el tenia la Generalitat, ara, este registre passarà a ser municipal i permetrà als veïns accedir i consultar els programes i agrupacions d’interés urbanístic de la ciutat”, assenyala Obiol.

Finalment, un altre dels punts aprovats en el ple de hui ha sigut el pagament als proveïdors locals per un import de 26.500 euros que corresponen a factures pendents de l’any passat, amb l’aprovació de PSPV, Unides Podem, Compromís i PP i l’abstenció de Cs i Vox.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,957FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un nou brot de coronavirus a Benaguasil

Des que es comptabilitzen casos de coronavirus, la població ha tingut 94 persones contagiades

Benlloch convoca als grups municipals a una reunió informativa amb Reciplasa

La gestió dels fems és una qüestió d'enorme impacte ambiental i econòmic, que ha d'abordar-se amb solucions a llarg termini.

Trobadorets presenta el seu nou disc ‘Paco, com en fas xalar’, de l’obra de Paco Muñoz

El cinqué disc de la banda castellonenca reuneix 13 cançons entre les quals barregen clàssics del músic valencià i versions amb l'estil propi de Trobadorets

La Comunitat Valenciana registra una cota de 1.318 positius de coronavirus en un només dia

Barceló: "Frenar l'avanç del virus depén de la màxima col·laboració de la ciutadania".

Alcalà-Alcossebre demana a la Diputació que amplie els plans d’ajudes als municipis en 2021

Francisco Juan: “Ara és el moment que, a través dels Ajuntaments, els recursos econòmics amb els quals compta la Diputació Provincial arriben als veïns i veïnes dels nostres pobles”
- Advertisement -

: Valencià