Pluges de 481 litres a Alzira, barrancs desbordats i carreteres tallades en la comarca de la Ribera

Les fortes pluges caigudes durant la passada nit i matinada en la comarca valenciana de la Ribera han aconseguit la intensitat de torrencials.

Les fortes pluges caigudes durant la passada nit i matinada en la comarca valenciana de la Ribera han aconseguit la intensitat de torrencials, amb registres de 481 litres per metre quadrat en les últimes 24 hores en la localitat d’Alzira que han provocat desbordament de barrancs i corts de carreteres.

El Centre de Coordinació d’Emergències ha registrat 80 incidències durant la passada nit, la majoria d’elles per carreteres i carrers inundats, vehicles bloquejats, i desbordaments de barrancs i llits en les localitats d’Alzira, Algemesí, Benifairo, Simat, Tavernes de la Valldigna i Alginet.

El municipi més afectats per aquest temporal és Alzira, ja que el desbordament del barranc de la Murta ha obligat a tallar la carretera CV-505 cap a Albalat, en el tram comprès entre Alzira i Algemes i la carretera vella de Vilella, mentre que se circula amb dificultat entre Alzira i Carcaixent, dues dels municipis de major població de la comarca.

Segons han informat fonts de l’Agència Estatal de Meteorologia, des de les zero hores fins a les set del matí d’avui s’han acumulat 176 litres per metre quadrat en la zona d’Alzira, encara que la major intensitat s’ha registrat entre les 2 i les 3.30 hores amb 102 litres per metre quadrat. En aquest mateix període s’han acumulat 128 litres a Algemesí i 110 litres a Benifairó de la Valldigna

Si prenem la referència de les últimes 24 hores, a més dels 481 litres d’Alzira 481, s’han aconseguit els 252 en Benifairo de la Valldigna, els 221 a Tavernes de la Valldigna 221, els 187 en Algemesi i els 157 a Xeraco, totes elles poblacioones del sud de la província de València, en a les comarques de la Ribera i la Safor.

Entre les set i les vuit hores seguia plovent en la comarca de la Ribera Alta, amb tempesta en la zona de Catadau, Carlet, Alginet, Algemesí i Alzira, per la qual cosa la Generalitat valenciana ha establit la situació Emergència per pluges intenses i inundacions en la comarca de la Ribera Alta, al mateix temps que es mantenen els nivells de pre-emergències en la resta de les comarques. Per inundació de la calçada han quedat tallades també les carreteres CV-50 de Tavernes de la Valldigna a Alzira i La Barraca a l’altura del Portixol.

L’Ajuntament de Carlet ha suspès les classes i les activitat esportives durant la jornada d’avui divendres, ja que ha estat plovent durant tota la nit i la població es troba amb carrers inundats per l’aigua.

En la ciutat de València també ha quedat interrompuda la circulació en el tram nord de la línia 4 del tramvia de Metrovalencia, entre les estacions d’Entroncament a Més del Rosari, Lloma Llarga, Terramelar i Fira València.

Segons dades de la Confederació Hidrogràfica del Xucar, en les últimes 4 hores s’han acumulat precipitacions de 75 litres per metre quadrat a Algemesí, 50 litres a Real de Montroi, 33 litres a Bugarra i 22 litres a Pinet i Xiva, en la província de València, mentre que a Alacant la mediació més destacada ha sigut els 19 litres de la Vall de Gallinera, en el nord de la província.

Publicitat