Les pluges, beneficioses per al camp excepte en algunes zones anegades

En la resta de la Comunitat i de cara a la futura collita de cítrics i de vinyers, les precipitacions són beneficioses

Les fortes pluges registrades el cap de setmana a la Comunitat Valenciana han estat en general beneficioses per al camp, excepte en algunes zones on hi ha hagut inundacions i s’han produït danys en les infraestructures i en alguns cultius com el caqui, arròs i fruiters.

Així ho han assegurat a EFE fonts de la Unió, que han indicat que fins als pròxims dies no es podrà conéixer l’abast dels danys que les pluges poden haver provocat en zones de les comarques de la Ribera, La Costera i La Safor, on les precipitacions han estat més fortes.

L’organització agrària té constància que en llocs on han caigut més de 140 litres per metre quadrat hi ha hagut problemes en les infraestructures agràries, especialment a arrossegaments i despreniments dels marges o riberes.

A més, els camps de cítrics o caqui que han resultat anegats, si l’aigua no és absorbida en poc temps, haurien de ser drenats pels agricultors per evitar l’asfíxia radicular dels arbres o l’aparició de fongs a causa de la humitat.

“El risc latent genera preocupació per veure com evolucionen els camps més inundats”, han indicat les fonts, que han assenyalat que els cultius més afectats podrien ser el caqui i l’arròs.

El caqui perquè l’excessiva humitat pot fer que es perden fruits, la qual cosa suposa un minvament de la collita, i en el cas de l’arròs, en estar baix l’aigua, la planta encara xicoteta pot haver estat arrossegada per les pluges torrencials, encara que fins que no baixe el nivell no es podrà comprovar.

“Hi ha preocupació, però caldrà esperar”, han indicat des de la Unió, que assenyalen que a part d’estes zones on les pluges han estat més intenses, en la resta de la Comunitat i de cara a la futura collita de cítrics i de vinyers, les precipitacions són beneficioses. EFE

Publicitat