04:02 - lunes, 26 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Pluja, vent, ones i neu en tota la Comunitat

El temporal que ha començat a la Comunitat no ha deixat fins al moment incidències rellevants, segons el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat. Castelló i Alacant han sigut les que han registrat pluges de fins a 30 litres per metre quadrat així com on la neu ha fet acte de presència.

El responsable d’aquest canvi de temps és l’arribada d’una bossa d’aire fred a les capes altes de l’atmosfera, que a més portarà amb si la formació d’una borrasca en superfície que des del golf de València es dirigirà cap al golf de Cadis. Amb aquesta configuració es produirà una entrada important de vents del nord-est sobre la Comunitat, vents humits que a causa de la inestabilitat actual produiran precipitacions importants.

La Comunitat Valenciana ha activat avisos groc i taronja a causa del temporal en totes les seues províncies. València tindrà risc important per pluja, per vent amb ratxes de fins a 90 quilòmetres per hora i per ones de fins a 5 metres, i risc per nevades amb possibles acumulacions de neu sobre els 2 centímetres.

Insten a ancorar els monuments i a revisar les carpes

El director de l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències José María Ángel va recomanar als valencians «mantenir-se atents a qualsevol altre avís o butlletí d’informació especial que, d’ara endavant, es puga emetre des del Centre de Coordinació d’Emergències, així com del seguiment i recomanacions que la Generalitat Valenciana publique a través del compte de Twitter @GVA112».

Només a València hi ha 350 comissions que han col·locat més de 300 carpes en els diferents barris. A Alzira, Gandia, Torrent, Paterna o Sagunt també hi ha desenes d’aquestes instal·lacions portàtils que substitueixen de facto als casals. Per açò, Ángel insta a les autoritats al fet que revisen els seus ancoratges i els seus elements de seguretat per a prevenir contratemps.

Últimas noticias

Contenido relacionado