20 C
Valencia

La Pobla de Vallbona encadena un altre dia amb nous brots de coronavirus

Amb els 3 de hui ja són almenys 25 els contagiats actius que hi ha a la localitat.

- Publicitat -AVL

La Conselleria de Sanitat en l’informe del dijous 27 d’agost ha comunicat que existeix un brot de coronavirus en la localitat de La Pobla de Vallbona. Segons les mateixes fonts hi ha un total de 3 persones contagiades en un mateix focus social.

La Pobla de Vallbona no ha parat de declarar rebrots els últims 10 dies, amb diversos focus.

Segons la web sobre coronavirus habilitada per la Generalitat Valenciana actualitzada el passat 24 d’agost, La Pobla de Vallbona comptava amb 22 contagiats en els últims 14 dies. En el seu històric assenyala que des de l’inici de la pandèmia 77 persones havia passat la malaltia i 1 persona ha mort.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat una pròrroga de 14 dies per a les mesures de control sobre la pandèmia que es van adoptar per a la ciutat de València. La decisió s’adopta després d’analitzar els informes epidemiològics sobre la incidència del virus en la capital.

En concret, continuen estant vigents durant dues setmanes més la restricció total de visites i eixides en les residències de majors de la ciutat de València, i l’obligatorietat de limitar reunions familiars o d’amics a un màxim de 10 persones també a València capital.

La decisió s’adopta per a abundar en la contenció i prevenció de la transmissió del virus a la ciutat de València, on es concentra el 33% dels brots, en la seua majoria relacionats amb l’àmbit comunitari.

Barceló també ha reiterat que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública continua treballant de manera coordinada amb la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport a fi de crear espais i contextos perquè els menors puguen tornar al col·legi d’una forma segura.

En aquest sentit, la consellera ha recordat que s’estan implementant mesures de seguretat en aules, espais comuns i transports; i que en els pròxims dies s’activarà un número de telèfon al qual la comunitat educativa podrà dirigir-se per a resoldre qualsevol qüestió o dubte que puga sorgir durant l’inici del curs.

“Treballem per a combinar el dret a l’educació presencial amb la seguretat per al professorat i els alumnes perquè sabem que no iniciar el curs o evitar la presencialitat aprofundiria més encara les diferències socials entre els xiquets i les seues oportunitats”, ha explicat Barceló.

Dades actualitzades d’incidència del coronavirus

Durant la compareixença, la consellera també ha actualitzat les xifres diàries d’evolució de la pandèmia. La Comunitat Valenciana ha registrat des de l’última actualització 436 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR, que situen la xifra total de positius en 22.035 persones. Es tracta d’un creixement sostingut que la consellera ha atribuït al fet que el sistema té major capacitat de detecció de la Covid, com a prova el fet que “el 40% dels casos actius són asimptomàtics”.

Per províncies, la distribució és la següent: 41 a Castelló (2.501 en total); 150 a la província d’Alacant (6.898 en total); i 245 a la província de València (12.634 en total). A més, continua havent-hi 2 casos sense assignar.

D’altra banda, s’han donat 430 altes a pacients amb coronavirus, per la qual cosa el total de persones curades des de l’inici de la pandèmia se situa en 24.188: 3.080 a Castelló, 7.693 a Alacant i 13.377 a València. A més, hi ha 38 altes no assignades.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 332 persones ingressades: 31 a la província de Castelló, amb 3 pacients en UCI; 82 a la província d’Alacant, 15 d’ells en l’UCI; i 219 a la província de València, 24 d’ells en UCI.

D’aquesta manera, en aquests moments hi ha actius 4.849 casos, la qual cosa suposa un 15,88% del total de positius.

D’altra banda, s’han registrat 3 defuncions per coronavirus, per la qual cosa el total de defuncions ascendeix a 1.506 persones: 227 a la província de Castelló, 519 en la d’Alacant i 760 en la de València.

El nombre total de proves dutes a terme per a la detecció del coronavirus ascendeix a 785.816, de les quals 644.911 han sigut a través de PCR (10.958 més que ahir) i 140.905 mitjançant test ràpid (502 en l’última jornada).

Aquestes prop de 11.000 proves, en paraules de Barceló, són fruit de “els esforços realitzats en l’increment de personal i en la realització de proves, que estan donant resultat en el control i seguiment dels casos i a determinar també la seua traçabilitat, mantenint els brots controlats. Podem dir que ara arribem als casos positius abans que ells arriben a nosaltres”.

Actualització de la situació en residències
Hui dia, hi ha algun cas positiu en 36 residències de majors (3 a la província de Castelló, 13 a la província d’Alacant i 20 a la província de València), 8 residències de persones amb diversitat funcional (2 a la província de Castelló, 1 a la província d’Alacant i 5 en la de València) i 4 centres de menors (1 a la províncies de Castelló i 3 a la província de València).

– Residents nous positius: 7
– Treballadors nous positius: 4
– Residents morts: 0

Actualment, es troben sota vigilància activa de control sanitari 5 residències en la Comunitat Valenciana: 0 a la província de Castelló, 2 a la província d’Alacant i 3 a la província de València.

Actualització brots de coronavirus

• València: 3 casos. Origen social
• Orpesa: 3 casos. Origen social
• Ontinyent: 8 casos. Origen social
• Benigànim: 15 casos. Origen laboral
• Gandia i Rótova: 4 casos. Origen social
• València: 6 casos. Origen social
• València: 6 casos. Origen social
• València: 5 casos. Origen social
• Dénia: 4 casos. Origen social
• Sagunt: 5 casos. Origen social
• La Pobla de Vallbona: 3 casos. Origen social
• Beniarjó: 5 casos. Origen social
• Gandia: 6 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• València: 4 casos. Origen social
• València: 3 casos. Origen social
• València: 5 casos. Origen social

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,784FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Un brot per contacte social deixa 3 contagiats de coronavirus més a l’Alcúdia

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR

Onda registra un brot de coronavirus per contacte social

La Comunitat Valenciana ha registrat en l'última jornada 621 nous contagis de coronavirus confirmats per prova PCR,

Detectat un brot de coronavirus en una empresa d’oci de Benimodo

Este brot afecta 8 persones, totes elles han donat positiu en les proves PCR i actualment guarden quarantena així com les persones amb les quals ha tingut un contacte pròxim.

Dos brots en Carlet per contacte social provoquen 15 positius més

Malgrat les mesures que Carlet ha imposat després de les no-festes. Esta localitat de la Ribera se situa en el punt de mira de Sanitat per l'alt volum de casos positius que té.

Teulada registra un brot de coronavirus per contacte social

Les persones que han donat positiu romanen confinades per ordre de la Conselleria de Sanitat.
- Advertisement -

: Valencià