3:31 am - Tuesday, 11 August 2020

Josep Vicent García: “Sempre he intentat oferir una solució raonable i plausible sense crear falses expectatives a la gent”

- Publicidad -Reciplasa

García: "Molta gent que vota al Partit Popular en altres comicis ja ens ha dit que votarà Compromís en les locals perquè estan contents amb la gestió feta"

SaguntaEscena
L'Alcora
GVAEconomia
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Entrevistamos a Josep Vicent García, alcalde de la Pobla de Vallbona i candidat a l’alcaldia per Compromís.

P.- Com és definiria vosté?

R.- Sóc un treballador (amb formació d’enginyer) que vull el millor per al meu poble, per això dedique una part del meu temps a millorar la qualitat de vida dels meus veïns. 

P.- Què creu que cal tindre per a ser alcalde d’un municipi del Camp del Túria?

R.- Fonamentalment un coneixement de les necessitats reals del teu municipi, dels teus veïns i veïnes i del territori on vius. A més, cal tindre molta capacitat de treball i de gestió, adequada als reptes que implica l’alcaldia i per descomptat un bon equip, ben competent, que t’ajude a dur endavant la feina. 

P.- Com valoraria estos quatre anys de legislatura?

R.- Ha sigut un gran repte que hem abordat amb molta il·lusió i en el qual hem aconseguit la majoria de les fites que volíem. Tot i això, encara ens queden moltes coses per fer. Hem demostrat des de Compromís que som molt eficients en la gestió dels recursos i gent molt honesta.

Capaços i eficaç front a la incompetència i la falta d’escrúpols que ha mostrat el PP. Els resultats que avalen les meues paraules estan ahí: tot i haver invertit vora 14 milions en estos 4 anys, hem aconseguit abaixar el deute a mínims històrics i encadenar 4 anys de superàvit pressupostari. 

P.- Quin ha sigut per a vosté el major èxit que ha aconseguit el seu equip de govern durant la legislatura?

R.- Escoltar a tot el món, governar per a tot el món i normalitzar que un partit progressista, valencianista i d’esquerres siga capaç de governar i gestionar molt millor que la dreta, que ho havia fet al poble durant generacions. És una demostració fefaent que no és la dreta qui gestiona de forma eficient, sinó per als seus interessos.

P.- Quina filosofia de treball impera en el seu dia a dia a l’Ajuntament?

R.- Treballar en equip, consensuant les decisions i amb una visió a mitjà i llarg termini per a avançar-se als problemes i planificar el desenvolupament futur d’un model de poble al servei dels veïns i veïnes. I tot això, amb molta col·laboració i comunicació dins del govern i molt de contacte directe amb els ciutadans. 

P.- Quin considera que ha sigut el moment més complicat d’estos quatre anys?

R.- No en tinc cap en concret. La dificultat més gran que hem trobat ha sigut la maquinària administrativa i la burocràcia i frens que implica, que fan que de vegades siga complicat resoldre els problemes. A més, la llei és en moltes ocasions excessivament, garantista a causa de tots els incompliments, corrupció, etc. del passat. S’han extremat tant les precaucions per evitar malversacions, corrupteles, incompliments, etc. que pequem d’extremadament lents i prudents.

P.- Hi ha alguna cosa que s’ha deixat per fer que li haguera agradat fer?

R.- Sí, moltíssimes…Sobretot, acabar les carreteres d’accés a la Sima i la Maquiva (estan ja en marxa, però no s’han finalitzat), haver tret abans el contracte del fem i la neteja viària, executar el segon institut que el poble per la població que té precisa, el col·lector de pluvials de la zona est i sobretot que des de l’Autoritat Metropolitana del Transport s’haguera licitat el contracte de transport públic que el nostre poble necessita i mereix per millorar les seues comunicacions.

P.- Quins reptes importants continua tenint la Pobla de Vallbona?

R.- Culminar un pla general sostenible i de futur creant un model de poble amable al servei de la gent i no de l’especulació, que tan mala herència ens ha deixat, que resolga un creixement raonable per a les pròximes dècades caminant cap a un poble d’una magnitud no excessivament gran (que era la situació a la qual ens abocava el pla anterior). També el poder anar resolent els problemes urbanístics de les zones no urbanitzades consolidades, que en són molts i s’han d’abordar a poc a poc: la falta de clavegueram, d’aigua potable…

P.- Com afecten els resultats del 28-A en les eleccions municipals?

R.- Posen de manifest el suport de la població a Compromís, ja que hem sigut la llista més votada en les autonòmiques. Ens dóna molt bones expectatives de cara a les pròximes eleccions locals, on esperem repetir com a partit més votat.

P.- Què és el que més ha trobat a faltar en els seus companys de coalició de govern?

R.- La veritat és que ha funcionat tot molt bé. Hem sigut un model de govern de coalició en la comarca i m’atreviria a dir que arreu del territori valencià. A priori no era senzill, perquè som una coalició de quatre partits, però veníem de treballar conjuntament en l’oposició durant quatre anys i havíem sembrat la llavoreta de l’enteniment. No hem tingut més conflictes que els normals en qualsevol grup de persones que treballen juntes, independentment del partit al qual pertanyen. Personalment, crec que es podria reeditar sense problemes.

P.- Creu que els veïns i les veïnes tornaran a confiar en vosté perquè siga el seu alcalde de nou?

R.- Sí. Les sensacions són bones i el que els veïns i veïnes em fan arribar a mi i als meus companys de partit, també. Jo crec que la gent ha valorat sobre tota la voluntat de resoldre problemes que portaven molt de temps enquistats i que abans només es resolien si pertanyies a l’òrbita del PP. Hem intentat governar per a tots i els poblans ho han notat. A més, se’ns ha agraït la sinceritat i la proximitat. He rebut cada dilluns a tots els veïns que s’han presentat sense cita a exposar els seus problemes i mai he promés coses que no es podien fer. Sempre he intentat oferir una solució raonable i plausible sense crear falses expectatives a la gent.

P.- Quin seria el seu principal objectiu en el cas que fóra reelegit com a alcalde?

R.- El treball dut a terme estos quatre anys ha sigut bo, per tant hauríem de seguir en la línia actual i centrar-nos a acabar els projectes pendents. A nivell urbanístic i de serveis, hem de centrar-nos a acabar les infraestructures que encara ens falten i millorar els serveis municipals per fer de la Pobla un poble encara més agradable per viure.

L’altre gran repte seria millorar les perspectives de faena de la gent. Hem aconseguit reduir l’atur en més de 2.000 persones, hem posat en marxa un taller ocupacional per formar persones desocupades cobrant un salari i continuarem treballant en la línia de la formació i el contacte directe amb les empreses. A més, atraure empreses potents que puguen generar treball en el municipi.

P.- Pensa que la irrupció de la dreta pot influir entre els habitants de la Pobla? Com valora la reacció/complicitat de Contelles amb la gent de Vox?

R.- De moment no em consta cap relació entre ells, tot i que realment tampoc m’importa molt. Nosaltres hem de treballar en la nostra línia. Entre els habitants no haurà suposat un gran canvi, perquè eixes persones que ara conformen Vox ja estaven en el poble i eren votants del Partit Popular. Simplement, els vots de dreta poden canviar de bàndol, però no creixeran.

A nivell polític, el fraccionament de la dreta ens pot beneficiar. S’ha de tindre en compte també que el fet d’haver governat ens dóna una major visibilitat i quan s’ha fet amb trellat i de forma eficient, com és el nostre cas, la perspectiva és de creixement. Molta gent que vota al Partit Popular en altres comicis ja ens ha dit que votarà Compromís en les locals perquè estan contents amb la gestió feta.

 

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat declarar 629 nous positius a la Comunitat Valenciana

20 a Castelló, 133 a Alacant, 463 a València i 13 sense assignar.

Declarat altre brot de coronavirus a Manises per una reunió social

La Conselleria ha confirmat que almenys 5 casos tenen origen social a la localitat.

Declarat un brot de coronavirus en Museros per una reunió social

La Conselleria ha confirmat que almenys 3 casos tenen origen social a la localitat.

Declarat un brot de coronavirus a la Canal de Navarrés per una festa

La Conselleria ha confirmat que almenys 5 casos tenen origen per una eixida d'oci nocturn.

Declarat un brot de coronavirus en Orpesa per una reunió social

La Conselleria ha confirmat que almenys 4 casos tenen origen social a la localitat.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià