El Poble Nou de Benitatxell proposa ‘actuar’ contra les violències masclistes i el feminicidi el 25N

La Regidoria d'Igualtat i Polítiques de Gènere centra les accions en la campanya 'La solució també passa per tu. Actua!', que apel·la a la ciutadania a actuar davant situacions de violència masclista.


Amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones, el Departament d’Igualtat i Polítiques de Gènere del Poble Nou de Benitatxell, a càrrec de Víctor Bisquert, ha preparat un programa d’activitats i accions de conscienciació que es celebraran del 10 al 28 de novembre.

La programació girarà entorn de la campanya ‘La solució també passa per tu. Actua!’, que donarà inici el dimecres 18 de novembre. Esta campanya pretén fer arribar el missatge que la solució passa per tots i totes i que hem d’actuar i no quedar-nos callats davant situacions de violència masclista, ja siga física, verbal, d’assetjament, etc.

Abans d’esta data, no obstant això, ja es podrà visitar l’exposició itinerant de l’IVAJ ‘No em toques el WhatsApp’, que estarà disponible a la biblioteca del 10 al 16 de novembre. Es tracta d’una exposició que recull fotos realitzades per joves de 14 a 30 anys de tot el territori valencià. El centre cultural també acollirà, de l’11 al 31 de novembre, ‘La maleta lila’, que inclou diversos llibres de caràcter feminista.

Els actes continuaran el dissabte 21, a les 10.30 hores en el Centre Social, amb el ‘Desdejuni entre llibres i dones’, una marató de lectura de textos escrits per dones amb l’objectiu de fomentar la igualtat en el món de l’escriptura. Enguany farà d’amfitriona l’escriptora Lydia Monreal amb el llibre ‘El secreto de Elvira’. Els diners de la venda de llibres serà íntegre per a l’associació Matria. Per a acudir, és necessària la inscripció prèvia en [email protected]

L’acte oficial i la lectura del manifest en condemna de la violència masclista serà el dimecres 25 de novembre a les 18:30h en la plaça del Mercat. Li seguirà, els dies 26 i 28, el taller de defensa personal per a dones ‘Karate Juts’. El del dijous, que tindrà lloc a les 18:00h a l’aula de ballet de l’Escola de Música, anirà dirigit a majors de 18 anys, mentre que el del dissabte, a les 11:00h en el mateix emplaçament, serà per a joves d’entre 14 i 18 anys. Les inscripcions es poden realitzar a través de [email protected] Hi ha un màxim de 10 places per sessió.

Finalment, la programació arribarà a la seua fi amb un acte dedicat als més xicotets. La Biblioteca acollirà el dissabte 28 a les 11:30h el contacontes ‘Pipi Calzesllargues’. Inscripcions en [email protected]oudebenitatxell.org.

“Malgrat la situació excepcional en la qual ens trobem, hem preparat una programació molt participativa per a arribar al màxim número de gent possible. Perquè la lluita contra la violència masclista és cosa de tots i totes, i és important que estiguem conscienciats des de ben xicotets”, ha assenyalat el regidor de l’àrea, Víctor Bisquert, qui ha recordat que en la majoria dels actes hi haurà aforament reduït i inscripció prèvia obligatòria per a complir amb les mesures de seguretat pertinents.

" "
CatalanSpanish