16.6 C
Valencia

Benitatxell aconsegueix un dia més de consultes en el Centre de Salut

El Poble Nou de Benitatxell tindrà atenció al consultori els dilluns, dimarts i dijous, de 8.00 a 15.00 hores.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

Fa unes setmanes ‒després de la insistència de la regidora de Salut del Poble Nou de Benitatxell‒ l’alcalde, Miguel Ángel García, l’edil de l’àrea, Isa Garrido, i l’alcaldessa de Teulada, Rosa Vila, van mantindre una trobada telemàtica amb el director d’Atenció Primària del Departament de Salut de Dénia, Antonio Barceló, per a transmetre-li el descontentament amb la situació sanitària del municipi per diversos motius i fets.

La principal queixa que li va traslladar el consistori va ser l’escassa atenció presencial que s’està prestant en el Centre de Salut després del seu tancament pel Covid-19. “Hem passat d’obrir el consultori cinc dies a la setmana, a tan sols dos.” Mentrestant, altres municipis no sols han aconseguit mantindre els horaris dels seus centres de salut, sinó que han augmentat l’atenció amb consultoris mèdics auxiliars a les platges. “Al nostre parer, dos dies (dimarts i dijous) són insuficients per a un municipi que, a més d’incrementar el nombre de residents en època estival, compta amb una població altament envellida que necessita una major atenció i cura.” Han assenyalat des del consistori municipal.

- Publicitat -

L’Ajuntament del Poble Nou de Benitatxell va proposar ampliar els dies d’obertura i va aconseguir el seu compromís d’estudiar aquesta situació, però pocs dies després va comunicar que no era possible satisfer aquesta petició. Davant la negativa de Marina Salut amb aquesta i altres demandes, van acudir a la secretària autonòmica de Salut Pública i del Sistema Sanitari Públic, Isaura Navarro, i al Comissionat, organisme dependent de la Conselleria de Sanitat que exerceix una funció de control i supervisió dels hospitals amb gestió privada.

Amb suma rapidesa, el Comissionat es va posar en contacte amb l’alcalde i la regidora de Salut, i ara, uns dies després, Marina Salut ha comunicat oficialment que s’ampliarà un dia més l’atenció en el consultori de Benitatxell. Així, s’atendrà, a partir del 3 d’agost, els dilluns, dimarts i dijous, de 8.00 a 15.00 hores.

- Publicitat -

Una altra de les problemàtiques que se li va comunicar al senyor Barceló va ser el deficient servei telefònic, amb telefonades sense resposta o llargues esperes. Respecte a aquest tema, el director d’Atenció Primària va afirmar que s’estava treballant conjuntament amb la Conselleria de Sanitat per a millorar el sistema de telefonia. A la fi, aquesta setmana s’ha habilitat una centraleta per a demanar cita en qualsevol centre de salut de la comarca. El telèfon és el 96 564 86 04.

“Gràcies a la insistència, tant d’aquest Ajuntament com d’altres alcaldies de la Marina Alta, s’han aconseguit algunes millores, però continuen sent insuficients. No ens conformem amb tres dies de consultes, així com tampoc amb la paralització del servei de pediatria arran de la crisi sanitària. No sols volem que torne al Centre de Salut de Benitatxell ‒ara només es presta a Teulada‒, sinó que s’incrementen els dies d’atenció que, en la nostra opinió, ja eren pocs.”

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,026FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectados dos nuevos brotes de coronavirus en la Pobla de Vallbona por contacto social

En la Pobla de Vallbona hay 21 casos activos de coronavirus, a los que hay que sumar el brote de hoy.

Detectado un nuevo brote de coronavirus en Benissanó por contacto social

A través de la web de datos estadísticos de la Conselleria de Sanitat se pueden consultar los datos actualizados desde la última actualización.

Castelló passa la barrera dels 100 ingressats per coronavirus

12 persones estan a les Unitats de Cuidats Intensius.

Sanitat confirma 1.066 nous casos de coronavirus i 19 morts en la Comunitat Valenciana

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.018 persones ingressades.

Comença el termini de sol·licitud de les ajudes per a autònoms i pimes del Poble Nou de Benitatxell

Les sol·licituds per a les ajudes de l'Ajuntament es podran presentar per registre d'entrada o per seu electrònica fins al 17 de novembre, mentre que per a les de Diputació l'últim dia és el 12 de novembre.
- Advertisement -

: Valencià