Podem plantejarà una reunió a les forces progressistes per a aconseguir una candidatura conjunta al Senat

«El Senat no pot ser una cambra de bloqueig, sinó representar la pluralitat d'Espanya» afirma Estañ.

L’Executiva del Consell Ciutadà Valencià (CCV) de Podem ha aprovat explorar la possibilitat de formalitzar una candidatura al costat d’EUPV i a les formacions signants del pacte del Botànic. Per a això, planteja mantindre en el més breu termini possible una reunió amb els partits que ho integren.

El secretari general de Podem, Antonio Estañ, ha recordat que en 2016 no es va poder aconseguir un acord ja que l’Executiva Socialista ho va impedir després d’una proposta del Secretari General, Pablo Iglesias, a Pedro Sánchez, «una proposta lògica que era compartida pels socialistes valencians»

Estañ ha defensat que en les anteriors eleccions generals el Partit Popular va obtindre, amb prop del 30 per cent dels vots vàlids, el 60 per cent dels escons del Senat, «majoria que ha utilitzat únicament per a bloquejar polítiques de progrés i posar fi a carreres polítiques, mai per a treballar per als interessos del país ».

Així mateix, Estañ ha afegit que una candidatura conjunta al Senat també suposaria una defensa comuna dels interessos valencians, com l’assumpció d’un finançament autonòmic just o de les inversions que ens corresponen.

Al seu judici el Senat «només té sentit com a cambra de representació territorial, que articule la pluralitat d’Espanya», i s’ha mostrat procliu a aconseguir «una fórmula de candidatura àmplia que ens permeta multiplicar davant una llei electoral ‘ tramposa’».

Estañ ha advertit que «és necessari com més prompte millor asseure’ns a parlar per a veure si és possible plantejar una proposta que convertisca el Senat en una cambra útil; en el moment actual, és necessari posar els interessos del país per damunt del dels partits».

Publicitat