Podem, Compromís i PSPV voten en contra de recolzar a les dones embarassades en risc d’exclusió social

La diputada del GPP Blanca Garrigues denuncia que "l'esquerra ha passat tres anys parlant de drets, mesures i pressupostos, però a l'hora de la veritat res. Diuen que es vol protegir la maternitat però no fan res"

Els tres grups del Botànic han votat en contra de recolzar a les dones embarassades en risc d’exclusió social, una proposta del Grup Popular en la comissió de polítiques d’Igualtat de les corts.

La Portaveu d’Igualtat del GPP, Blanca Garrigues, ha assenyalat que “el Consell res més arribar va eliminar del pressupost les partides destinades a dones embarassades en situació de risc d’exclusió. A més van derogar per sectarisme la llei de protecció a la maternitat i van eliminar les ajudes com per exemple les ajudes a estudiants embarassades”.

Garrigues ha assenyalat que “és incomprensible que girie l’esquena d’aquesta manera a les dones. Si qualsevol dona en risc d’exclusió ho té complicat per tirar endavant, molt més una embarassada. Parlen de la discriminació de la dona i de feminisme però no els he sentit parlar d’aquesta doble discriminació que pot sofrir una dona pel simple fet d’estar embarassada”.

La portaveu popular ha qualificat d'”incomprensible” que, “en l’actual situació de falta de natalitat i no estar assegurat el relleu generacional, el Consell gira l’esquena a aquestes dones. Mentre la majoria de les comunitats intenten pal·liar aquest descens amb ajudes a famílies nombroses i a mares autònomes, per exemple, ací no es fa res”.

La proposta del GPP demanava l’elaboració d’un Pla integral per establir mesures per a dones embarassades en risc d’exclusió social. Ni tan sols establim les mesures perquè siga el Consell qui concrete, però tampoc volen això. L’esquerra ha passat tres anys parlant de drets, mesures i pressupostos, però a l’hora de la veritat gens. No saben què volen. Diuen que es vol protegir la maternitat però no fan res. El PP dóna la mà perquè el Consell ho desenvolupe, un pla integral amb projectes individuals d’atenció, consensuat amb les dones perquè cadascuna té una situació diferent, un pla amb una formació contínua, línies de recerca… amb una partida pressupostària per fer possible tot això perquè no volem més paper mullat. Es passen tres anys discutint, però mesures per a les famílies ni una. És el moment de posar mesures i pressupost que amb aquest Consell mai arriba.

Finalment, Blanca Garrigues ha manifestat que “el Botànic s’oposa una vegada i una altra a mesures de suport a les dones. Les ajudes actuals són insuficients i no fan res”.