Martínez Dalmau planteja avançar cap a un nou Estatut d’Autonomia

Segons Martínez Dalmau, els valencians no han tingut l'oportunitat de participar activament en l'Estatut d'Autonomia i per això plantejarà la necessitat d'avançar cap a un nou estatut "plenament valencià"

Membres de Podem en l'acte de la presentació de les seues candidatures. EFE/Podem

El candidat de Podem a la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau, ha plantejat avançar cap a un nou Estatut d’Autonomia “plenament valencià” que reculla el blindatge de drets socials i la igualtat en el vot, una proposta que, ha dit, exposarà a la resta de partits.

Podem ha celebrat aquest dissabte l’acte de presentació de les candidatures autonòmiques i municipals amb la presència del candidat a les europees, Pablo Bustinduy, i la primera de la llista per València, María Oliver.

Segons Martínez Dalmau, els valencians no han tingut l’oportunitat de participar activament en l’Estatut d’Autonomia i per això plantejarà la necessitat d’avançar cap a un nou estatut “plenament valencià”.

Ha destacat que Podem arribarà al 80% de la població de la Comunitat Valenciana amb llistes en 99 municipis per a les eleccions de maig, a més de la candidatura a la Generalitat.

El candidat a les europees, Pablo Bustinduy, s’ha referit a la manifestació d’aquest diumenge a Madrid i ha criticat que la dreta espanyola “s’ha tirat a la muntanya” per a “fer inviable qualsevol diàleg amb qui no pense com ells”, que són “molts milions de persones”.

Ha declarat que en la concentració contra el president del Govern, Pedro Sánchez, es farà explícit que a Espanya existeix “un nou subjecte polític l’agenda del qual està marcada per la ultradreta” i en el qual el PP, Ciutadans i Vox, a més de xicotetes formacions “encara més d’extrema dreta” defensen un projecte de “confrontació, crispació i criminalització de tot aquell que pensa diferent”.

Aquets partits segueixen una estratègia “d’agressivitat” que intentar “tancar” totes les vies per al diàleg i la negociació, enfront dels qui creen en la democràcia, més enllà d’ideologies, com un sistema que respecte a tots i per això, ha dit, “hem d’articular-nos per a defensar un projecte de país completament diferent on cap tothom, ells també” i que vol resoldre “pacíficament” els problemes.

Per a Bustinduy, existeix una espiral “entre les polítiques d’austeritat i l’amenaça creixent de la ultradreta que està arrasant en tota Europa” davant la qual cal defensar un projecte de democràcia, justícia social i sobirania en tots els nivells, autonòmic, municipal i europeu.

Sobre aquest tema, Martínez Dalmau ha opinat que les forces conservadores i “reaccionàries” volen tornar a les institucions “segurament per a continuar fent tripijocs i robant” però enfront d’això estan “els demòcrates”.

Per part seua, la candidata de Podem a València, María Oliver, ha defensat la candidatura “municipalista, feminista i valenta” que ha presentat i que, després de quatre anys en alguns municipis, ha demostrat ser “l’única opció política realment valenta, que està defensant els interessos dels ciutadans”.

Oliver ha instat a convéncer als ciutadans perquè voten davant el “perill” d’un govern de dretes que ha portat a “una desigualtat enorme” i aconseguir així “un front progressista en el qual Podem té la clau”.

Publicitat