Podem-EUPV demana convocar la comissió de seguiment de l’Acord de Fadrell

La coalició a pres esta decisió davant la "crisi per la gestió de festes" i a més s'ha oferit a dirigir la coordinació de l'acord.

PublicitatAVL

Podem-EUPV ha sol·licitat al PSPV i a Compromís la convocatòria de la Comissió de Seguiment de l’Acord de Fadrell per a este divendres, amb la finalitat de “resoldre la crisi per la gestió de les festes”, “reconduir la situació i gestionar les diferències internes” entre els socis del govern de l’Ajuntament de Castelló. La coalició s’ha oferit a més per a dirigir la coordinació de l’acord.

Així ho ha acordat l’assemblea de Podem-EUPV, que s’ha reunit este dilluns en la seu de la Morada, després que el passat 19 de desembre Compromís es desmarcara dels seus socis de govern en donar suport a una moció presentada per PP i Ciutadans en la qual s’insta a l’òrgan municipal competent que es convoque l’Assemblea General de Festes amb la finalitat que l’òrgan puga votar la renovació de la Junta de Festes. Arran d’això, l’equip de govern va suspendre després les negociacions dels pressupostos per a 2020.

PublicitatRovira  

En este context, Podem-EUPV ha analitzat la “crisi generada en el si de l’Acord de Fadrell” i “entén que en estos primers sis mesos de mandat ha faltat coordinació en el govern”, ha afirmat en un comunicat la formació. Per això, insta als seus socis a “fer un esforç per a millorar i potenciar les relacions entre els tres partits que conformen l’Acord de Fadrell“.
D’esta forma, Podem-EUPV “fa un pas avant” i convoca este divendres a representants del PSPV i Compromís a la Comissió de Seguiment, contemplada en el document de relacions de govern que es va pactar al juny.

En la reunió es plantejarà primer que s’aborde la situació actual de l’executiu municipal després de les divergències de vot respecte a la Junta de Festes, i posteriorment, que cada partit trasllade els seus plantejaments sobre el funcionament de l’Acord de Fadrell.
La representació en la Comissió de Seguiment “seria proporcional al resultat electoral, encara que Podem-EUPV es presta per a gestionar la coordinació de l’Acord de Fadrell“, ha explicat la formació.

Podem-EUPV també proposa que es “millore” el funcionament de l’òrgan de Coordinació de Govern com a manera de “facilitar la presa de decisions tripartida i garantir una òptima execució del programa de govern”.

Segons este plantejament, formarien part de la mateixa dues representants del PSPV, un de Compromís i un de Podem-EUPV, i els temes que es tractarien estarien vinculats a “temes transversals de la governança municipal” com el PGOU, les ordenances fiscals, ordenances reguladores, relació de llocs de treball, pressupost i plans departamentals, inversions, model energètic, i Edificant. “També les discrepàncies polítiques”, ha explicat Podem.

Publicitat