Podem i EU, oberts a confluir amb Compromís per al 10N, mentre Ferri aposta per un “ventall ampli” d’opcions

La portaveu d'Unides Podem en el parlament valencià, Naiara Davó, ha assegurat que estan "oberts a sumar" amb Compromís.

Podem i EUPV s’han mostrat aquest dijous partidaris d’una confluència de cara a les eleccions del 10N que incloga també Compromís, mentre que el portaveu d’aquesta formació en Les Corts, Fran Ferri, ha indicat que eixa és una qüestió que tractarà l’Executiva la setmana que vé, però ha subratllat la seua aposta per oferir als ciutadans “un ventall ampli d’opcions per a triar en l’esquerra i ha al·ludit a la singularitat del seu partit a l’hora de defendre els interessos valencians.

La portaveu d’Unides Podem en el parlament valencià, Naiara Davó, ha assegurat que estan “oberts a sumar” amb Compromís i entenen que els resultats del 28-A, que van deixar aquesta formació amb un únic diputat –Joan Baldoví– en el Congrés poden provocar “un canvi de postura” i que es mostre favorable a una confluència que no es va produir en les últimes eleccions, després de les dos experiències prèvies materialitzades en ‘És el moment’ i ‘A la valenciana’.

En tot cas, ha indicat que Compromís té els seus processos interns, que respecten, i quan prenguen una decisió des de Podem estaran oberts a asseure’s a parlar.

Des d’EUPV, la dirigent i consellera Rosa Pérez ha indicat que el seu partit es manté en la defensa de “seguir sumant forces” i així ho va posar de manifest l’any passat sense que finalment fora possible un acord que incloguera Compromís. Segons ha dit, després dels últims esdeveniments tocarà “tindre unes comunicacions per a veure si hi ha voluntat” i ha apuntat que si finalment es proposara eixa confluència farien un referèndum.

Fran Ferri, per la seua banda, ha indicat, com ja va fer abans del 28-A, que és partidari d’oferir als votants un ampli ventall de possibilitats a l’esquerra perquè “ningú es quede a casa”. A més, ha al·ludit a dos senyals d’identitat de la formació, “la defensa dels interessos valencians per damunt de tot i una forma de fer política per a arribar a acords”.

CatalanSpanish