12 C
Valencia

Podem insta a desbloquejar la creació d’un Fons Estatal

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El grup parlamentari Podem en Les Corts Valencianes ha presentat una Proposició no de Llei en la qual insta al Consell perquè al seu torn, reclame al Govern d’Espanya que desbloquege la creació d’un Fons Estatal per a la consecució efectiva i real de l’accessibilitat universal en l’àmbit de l’Administració General de l’Estat, adscrit al Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

El portaveu adjunt de Podem, César Jiménez, ha recordat que Units (Podemos) ha presentat en el Congrés recentment una Proposició de Llei relativa a la creació d’un Fons Estatal per a la consecució efectiva i real de l’Accessibilitat Universal, que va ser vetada el passat 21 de febrer al·legant motius econòmics, és a dir, que la seua aprovació suposaria un augment dels crèdits pressupostaris consignats.

El diputat ha criticat que aquest mecanisme del veto per qüestions econòmiques «és de caràcter discrecional, la qual cosa permetria no exercir-ho en el cas en què el Partit Popular tinguera sensibilitat amb la reivindicació que arrepleguen aquest tipus d’iniciatives» i ha advertit que «constantment es realitzen modificacions pressupostàries quan el Govern decideix una aplicació de fons diferent de la inicial», per exemple, «per a ampliar a l’alça la despesa militar consignada inicialment en els pressupostos, fent evident a quin tipus de peticions de modificació pressupostària sí que atén el Partit Popular», ha retret.

Jiménez també ha recordat que en la negociació dels pressupostos de la Generalitat per a l’any 2018, el grup parlamentari de Podem en Les Corts Valencianes «va exigir, i va aconseguir instaurar, la presència d’una partida pressupostària específica per a afrontar la falta d’accessibilitat dels edificis públics dependents de la Generalitat, amb un import de 4 milions d’euros, que, si bé solament suposa un 0,02% sobre el total del pressupost, demostra la intenció d’iniciar un camí cap a la consecució de l’Accessibilitat Universal».

- Publicitat -

El Govern d’Espanya, ha postil·lat, «ha vetat qualsevol avanç en la consecució d’aquests drets, al·legant motius econòmics i posant així preu a aquests. Per açò, sol·licitem al Consell que, en el desenvolupament de les seues competències d’interlocució amb el Govern d’Espanya, puga traslladar la importància d’aquesta reivindicació».

A Espanya, ha indicat el diputat, «hi ha aproximadament 4 milions de persones amb diversitat funcional que seguiran sent espentades a l’abisme de la discriminació si les institucions no es preocupen de fer efectives i reals les condicions d’Accessibilitat Universal». El Fondo Estatal per a la consecució efectiva i real de l’Accessibilitat Universal és, a més, una demanda històrica del moviment social per la diversitat funcional.

- Publicitat -

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,333FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Onda estrena ‘oficialment’ Nadal amb l’encesa de llums

Dos óssos gegants han acompanyat l'alcaldessa i la regidora de festes en la màgia de l'inici d'unes celebracions que ofereixen una àmplia programació virtual i presencial amb més d'una vintena d'actes.

SAÓ guanya les eleccions al claustre de l’UJI

És la tercera vegada consecutiva que guanya els comicis electorals universitaris.

Sanitat registra 1.722 nous casos de coronavirus i 13 defuncions

Per províncies els nous casos positius són: 143 a Castelló, 520 a Alacant i 1.059 a València.

Facebook i Instagram eliminaran les ‘fake news’ contra les vacunes de la Covid-19

Algunes de les informacions que no admetran les dues xarxes socials són les afirmacions que les vacunes contenen microxips o les teories conspiratives que s’han demostrat falses, com que s’està utilitzant sense el seu consentiment poblacions específiques per a provar la seguretat de la vacuna.

Investigadores Vila-realenques de batxillerat guanyen un certamen del CSIC

Dues estudiantes de 1r de Batxillerat del Col·legi Santa Maria de Vila-real han aconseguit el 1r premi en el XXXII Congrés Joves investigadors, el més prestigiós d’Espanya a nivell juvenil, organitzat per l'Institut de la Joventut, el Ministeri d'Universitats i el CSIC.
- Advertisement -

: Valencià