22 C
Valencia

Podem lamenta que el Consell impulse per decret que es puguen contractar policies interins, desvirtuant la llei

Cristina Cabedo, ha rebutjat hui que el Consell haja obert la possibilitat de contractar policies interins, desvirtuant així la recentment aprovada Llei de Coordinació de Policies Locals

- Publicitat -AVL

Cabedo ha manifestat «que ens preocupa la dinàmica que el Consell aprove decrets llei deslegitimant lleis aprovades recentment en Les Corts. El Decret llei que permet contractar a policies interins, no solament continua amb la dinàmica de precaritzar a aquest col·lectiu, sinó que desvirtua tots els avanços de la llei».

Així mateix, ha assenyalat que «és increïble que siga el mateix Consell qui desacredite la llei, quan va ser ell mateix qui va assentar les bases de la mateixa en ser un projecte que van registrar en Les Corts» i ha afegit que Podem «va treballar en l’actual llei de policies locals perquè justament s’aprovara una llei que acabara amb la precarietat d’aquests col·lectius, apostant per la seua consolidació i per convenis entre municipis».
Cabedo ha recordat que «fa ja setmanes que registrem en Corts la petició que el Consell informara sobre els mecanismes que havia impulsat per a afavorir la coordinació i cooperació dels municipis en la gestió de policies locals, com també el seu retard en el decret de consolidació dels interins. No hem rebut resposta sobre aquest tema i ara entenem per què: la seua falta d’execució i treball ara intenten tapar-la amb un decret llei que permeta la contractació d’interins».

Cabedo ha ressaltat que la llei estableix un procés de consolidació que pose fi a la precarització laboral instaurada l’última dècada, «i atorga al Consell el mandat de confeccionar un decret, amb el corresponent reglament, que desenvolupe aquesta qüestió i on s’oferisca als municipis la possibilitat d’assumir l’execució del procés».

També ha destacat que aquesta norma inclou un articulat relacionat amb l’associació i col·laboració dels municipis, en el qual també s’estableix el mandat de confeccionar els corresponents reglaments, i on es preveuen disposicions concretes per a possibilitar convenis entre municipis permetent reforços temporals en aquells que, per especials circumstàncies, tinguen sobrecàrrega de serveis policials en determinades èpoques de l’any, com a estiu, que no requerisquen un augment permanent de les seues plantilles de policia local.

«Ens consta que existeixen poblacions que ja estan duent a terme aquestes col·laboracions, però arran de la voluntat de les mateixes a treballar en açò i no per l’impuls de l’Agència, qui a més ara pretén excusar-se en què hi ha ajuntaments que no estan complint per a traure un decret que permeta contractar interins», ha indicat.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,764FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Declarat a Sueca altre brot de covid-19 per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 157 persones malaltes

Ontinyent suma un altre dia amb brots de coronavirus, esta vegada amb 9 contagiats

Els contagiats de hui han sigut a través d'un contacte social.

Detectats a Castelló 5 brots de coronavirus en un dia amb 16 contagiats per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 1315 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a Sant Mateu per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 15 persones malaltes

Detectat un brot de coronavirus a una empresa d’Alberic

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 57 persones malaltes.
- Advertisement -

: Valencià