viernes, 21 junio 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Podem ja té llistes definitives per a la seua Assemblea: Davó, Lima i Navarro

Podem té ja les llistes definitives d'aspirants a dirigir el partit en el marc de la III Assemblea Ciutadana Valenciana.

Podem té ja les llistes definitives d’aspirants a dirigir el partit en el marc de la III Assemblea Ciutadana Valenciana. Finalment es mesuraran davant els inscrits tres candidatures: la de la portaveu en les Corts, Naiara Davó, la de la diputada Pilar Lima i la del portaveu en l’Ajuntament de Castelló, Fernando Navarro.

Segons el calendari del partit per als processos assemblearis autonòmics, després de la publicació de les llistes definitives ahir va arrancar la campanya electoral, que es perllongarà fins al dia 17 de juny. Les votacions telemàtiques tindran lloc del 12 al 17 i el 19 de juny es proclamaran els resultats.

Podem renovarà així els seus òrgans de direcció i també es votaran els documents (polític, organitzatiu i de feminismes) presentats per cadascun dels equips aspirants.

La primera figura de rellevància del partit a postular-se públicament va ser l’exsenadora i actual diputada autonòmica Pilar Lima el passat mes de febrer. La seua companya en el grup parlamentari i portaveu del mateix, Naiara Davó, ho va fer a mitjan maig. Malgrat les reunions mantingudes entre les dos, no s’ha produït la integració en una única llista.

Formen part de la seua candidatura al Consell Ciutadà Valencià els diputats autonòmics Ferran Martínez, Beatriu Gascó i Irene Gómez.

En la seua llista al Consell Ciutadà Valencià integra, entre altres, Lidia Montero (qui en el seu moment va anunciar la seua pròpia candidatura), així com a l’actual directora general per a la Igualtat de Tracte i Diversitat Ètnic Racial en el Govern d’Espanya, Rita Bosaho; i el també exdiputat en el Congrés Héctor Illueca.

Per la seua banda, l’equip de Navarro es presenta afirmant que Podem “ha d’estar al capdavant, ha d’estirar al màxim les institucions valencianes per a protegir a la ciutadania davant la crisi econòmica que està provocant la Covid-19”.

El castellonenc inclou en la seua llista al Consell Ciutadà Valencià entre altres, l’exdiputada nacional, exdirectora general de la Generalitat i exsecretària d’Acció Institucional de Podem, Ángela Ballester, i l’antic secretari de Municipalisme, Jaume Monfort. Tots dos van ser dos membres destacats de l’última Executiva del partit durant el mandat d’Estañ i van formar part de l’equip de negociació d’Unides Podem en la firma del Botànic II.

Últimas noticias

Contenido relacionado