Podem no es personarà en la causa sobre el finançament del PSPV i Bloc

Ara com ara, la postura del partit, que al principi va apuntar a la possibilitat de personar-se, és no fer-ho, doncs suposaria un desemborsament del voltant de 6.000 euros

Podem ha decidit finalment que no es va a personar en la causa sobre el finançament electoral del PSPV-PSOE i el Bloc, a causa del cost econòmic que implica la personació, segons ha indicat el secretari general del partit a la Comunitat Valenciana, Antonio Estañ.

Estañ ha assenyalat en la roda de premsa posterior a la Junta de portaveus que, ara com ara, i mancant el desenvolupament judicial de la causa, la postura del partit, que al principi va apuntar a la possibilitat de personar-se, és no fer-ho, doncs suposaria un desemborsament del voltant de 6.000 euros.

Podem ha recordat a més que ja està personat en la causa sobre el suposat cobrament de comissions per part de l’empresa B2B.

Per la seua banda, la portaveu adjunta del PP Eva Ortiz ha indicat que espera que Podem es replantege la seua postura i es persone en la causa, i ha instat al PSPV al fet que si “té, com diu, les coses tan clares en la recerca pel finançament, que traga les factures de Crespo Gomar, i el mateix el Bloc”, doncs “no existeix la prescripció política” en este assumpte.

Ha destacat que demà a Madrid “hi ha quatre càrrecs del Ministeri d’Habitatge del Govern de Zapatero, de l’equip de Beatriz Corredor, que van a prestar declaració relacionats amb el presumpte finançament irregular. I hi ha altres nou persones cridades al juny, entre elles Alberto Gomar“.

El portaveu socialista, Manuel Mata, ha assenyalat en ser preguntat per la decisió de l’exdirectora general de Consum Etelvina Andreu de no declarar en la comissió del Senat que investiga el finançament dels partits que respecta esta decisió, i que si ell fos el seu advocat l’hi hauria recomanat així.

“Li hauria dit que no conteste a esta comissió del Senat, perquè a més és bastant tendenciosa”, ha assenyalat Mata, qui ha indicat que esta comissió “manca de la més mínima credibilitat”, i a més Andreu està immersa en un procediment judicial.

El portaveu socialista ha dit que confia que els tribunals “arxiven” esta causa i que no creu que es tracte d'”una gran trama de corrupció política”, sinó que no té “res que veure”. EFECatalanSpanish