3:44 pm - Tuesday, 14 July 2020

Podem porta a l’Agencia Antifrau les seues consideracions sobre la comissió pel finançament de PSPV i Bloc en 2007

- Publicidad -Reciplasa

A més de la seua relació amb la mercantil Crespo Gomar, constituïda en Les Corts Valencianes i els treballs de les quals van quedar interromputs per l'avançament electoral i la dissolució del parlament valencià

OHCultura
Ars Volants
Benicassim
Borriana
- Publicidad -

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.
AVL

Podem ha portat a l’Agencia Antifrau les consideracions d’aquest grup parlamentari sobre la comissió d’investigació del finançament electoral del PSPV i Bloc durant la campanya de 2007 i 2008 i la seua relació amb la mercantil Crespo Gomar, constituïda en Les Corts Valencianes i els treballs de les quals van quedar interromputs per l’avançament electoral i la dissolució del parlament valencià.

Aquesta formació “confia que el treball avançat en la comissió i el que determinen els jutjats en la continuació de les investigacions, puga servir per a reprendre els treballs d’aquesta comissió en la següent legislatura, de manera que puga arribar-se a l’aprovació d’un dictamen per part del ple de Les Corts”, ha agregat la formació en un comunicat.

Així mateix, des de Podem consideren que “no es pot emetre un informe concloent, com a conseqüència de l’absència d’alguns compareixents i per la falta de voluntat de la resta de grups d’establir més sessions de les comissions”. No obstant això, han apuntat que confien que les investigacions judicials en curs “avancen” i “permeten l’alçament dels secrets del sumari per a continuar les investigacions en la següent legislatura”.

Així, els parlamentaris que han treballat en la comissió d’investigació han entregat una còpia als responsables de l’Agencia Antifrau de la Comunitat Valenciana amb l’objectiu que “servisca per a establir pautes de relacions entre empreses i partits polítics per a facilitar l’adopció de mecanismes de detecció de possibles casos de finançament irregular”.

Podem ha assenyalat que les explicacions donades en comissió pels compareixents amb alguna responsabilitat en el PSPV i Bloc en l’etapa referida en l’objecte de la comissió “no han servit per a dissipar de manera definitiva els dubtes que ha generat la publicació dels documents que originen aquesta investigació”.

D’aquesta manera, retrauen que “ni s’han presentat documents que acrediten fefaentment els pagaments d’aquestes factures per part dels partits polítics referits ni s’ha aportat cap documentació nova que poguera aclarir-nos aquestes qüestions”.

Amb aquesta premissa, en les seues consideracions Podem es remet a l’informe elaborat pel Bloc “on admetia que en l’etapa referida no es feia un seguiment de la comptabilitat amb el rigor requerit i també a les manifestacions del portaveu del PSPV, Manuel Mata, qui admetia que algunes empreses decidides a fer donatius al PSPV havien preferit pagar factures de la campanya per a resultar més beneficiosa aquesta fórmula des del punt de vista fiscal”.

Sobre el PP critiquen “la poca informació aportada pel diputat José Ciscar, així com que és el grup que més compareixents relacionats amb ells en el passat han tingut i que no han acudit a la comissió, com Ana Kringe, Arturo Torró o Sonia Castedo”.

Esta publicació està disponible en : Valencià

També te pot interessar

Últimes notícies

Onda remodelarà la presó del segle XVI

El consistori condicionarà l'antiga presó de la Font de Dins per a obrir-la al públic durant l'any vinent.

Castelló coordina el protocol de seguretat per al nou cicle d’oci al Grau ‘Mar de Sons’

En el recinte s'implementaran les mesures marcades per les autoritats sanitàries per a la protecció de salut del públic.

L’església de Culla acollirà un concert de música barroca

L'actuació s'engloba dins del cicle 'Vetlades barroques a escenaris històrics'.

L’Ajuntament executa quasi 10 milions d’euros en el barri del Cabanyal a través de l’EDUSI

El regidor d'Innovació de l'Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha informat que l'estat d'execució dels fons EDUSI per a inversions en el barri del Cabanyal és de 9.888.583,75 euros entre la proposta de despesa, el contractat i el pagat.

Pepa Cano renova com a presidenta de la Junta Local Fallera de Benaguasil

Pepa Cano continuarà sent la presidenta de la Junta Local Fallera de Benaguasil un any més després de l'assemblea celebrada el passat 9 de juliol a l'Ajuntament.

Alló més llegit

Esta publicació està disponible en : Valencià