Polèmica pel cessament súbit de Fernando Bonete com a director de la Banda Municipal

La regidora de Cultura, Glòria Tello, ha anunciat el cessament de Fernando Bonete Piqueras com a director titular de la Banda Municipal de València, càrrec que ha exercit des del passat 2 de maig del 2012.

Sanz-Espert ha sigut titular de la Banda Municipal de Bilbao i membre del WASBE Board of Directors. Ha dirigit a l’Orquestra de València i altres formacions com The U.S. Army Band and Orchestra (Washington DC), Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid, Orquesta Sinfónica Nacional de Paraguay, Banda Sinfónica de Córdoba (Argentina), Banda Sinfônica do Estado de Sao Paulo, Orquesta de Sopros Brasileira, Symphonic Wind Orchestra of University of Duluth, Intercollegiate Honor Band of the CBDNA, Twin Ports Wind Orchestra i Grand Symphonic Winds Minnesota. Aixímateix, dirigix en els festivals Midwinter Clinic (Minnesota) i Midwest Clinic (Chicago). Compta amb una extensa discografia en la qual dstacant les gravacions realitzades amb la Banda Sinfónica Municipal de Madrid, Banda Municipal de Bilbao, Royal Northern College of Music de Manchester, Cor de l’Orquesta Nacional de España, Spanish Brass Luur Metalls, etc.

Como a pedagog impartix cursos de  desenvolupant  tècnica als Workshops a Berklee València i les master class a Berklee College of Music de Boston, a més de conferències a la Universitat del País Basc, Sala Villalobos (Tatuí) i el Seminari Ibero-Americà d’Educaçao Musical d’Inclusao Social (Sao Paulo). Compromés amb els compositors actuals, ha realitzat encàrrecs i dirigit estrenes d’obres simfòniques per a banda i orquestra. A més rep, en qualitat de director, premis nacionals i internacionals i cinc mencions d’honor. En l’actualitat és Director Artístic del Congrés Iberoamericà de Directors, Compositors i Arranjadors i membre del Consell d’Administració de la Societat d’Artistes AIE i Director Titular de la Banda Sinfónica Municipal de Madrid.

Últim concert de Bonete

Poc més de 12 hores després que l’Ajuntament de València anunciara la seua destitució, Fernando Bonete s’ha pujat al faristol per última vegada com a director de la Banda Municipal de València en l’homenatge que ‘la mare de totes les bandes’ dedicava a Nino Bravo. El comiat com a director ha sigut en un emotiu concert que ha acabat amb unes paraules de Bonete cap al públic assistent i els músics.

“Hui l’Ajuntament ha anunciat com a cessament…”, ha començat Bonete. En eixe instant, la majoria dels centenars de persones que es donaven cita en els Jardins del Palau han començat a esbroncar, escoltant-se crits de ‘Fóra l’Ajuntament!’ i ‘Ànim mestre!’. “Gràcies a tots els músics. Em porte l’afecte de tot el públic que sempre m’ha recolzat”, ha finalitzat el fins ara director de la Banda Municipal de València. El públic ha respost amb una sonora ovació i unes quantes persones alçades per a aplaudir al director destituït.

Publicitat